Tiada lagi kisah antoo…

Tiada lagi kisah antoo…

aku rs dh tiba msnyer lupe kn kes cik pon itu dan teruskn hdp sbgai student kat UTP ni..xde faedahnyer pun korang nk takut2..yakinlah bhwa sebaik2 ciptaan Allah adalah manusia..so klau nk pg kencing kat tandas tu, xpyhla nk suruh membe teman..dh besor kot masing2…dh bole jd bapak dgn mak budak pun..ke aku jek yg dh tua kat UTP ni?? 26 pd july thn ni?? adeh…

dgn itu, xpyh lg korang dok lawat2 blog aku ni…xde lg psal kisah antoo…tp klau ada cerite antoo fighter kat DC++, jgn lupe share ek πŸ™‚

aku juga kesal bile ada org publish blog aku kat public tanpa kebenaran aku..w/pun aku tau blog ini boleh di ekses ke seluruh dunia..tp tindakan x bermoral itu telah membuatkn keadaan membe2 aku kat UTP ni huru hara..takut x bertempat…memperlekehkn pokok kes ini drpd sedekahkn Al-Fatihah kpda roh arwah..w/bagaimn pun aku ingin ucapkn:

terima kasih kat akamaru sbb betulkn statement aku..aku ingin meminta maaf kepda Dato’ dan pembantunya atas kekeliruan statement itu..

terima kasih jgk pd mrs a yg asyik sruh aku delete pic tu..mlm td connection mcm gampang, aku xleh nk delete.aku sempat cek email aku guna GPRS jek.kat flickr jgk aku dh delete…aku xtau cerite sbnr dan aku xnk tau cerite itu..pengajarnnyer, aku xpatut langgar privacy org lain..tp itu la sbnrnyer isu kalu nk jd photojournalist (PJ)

terima kasih jgk pd komen2 korang…sorry dh xkuar lg dh…

so, selamat ber FYP..utk EE student FYP II lg 2weeks kena anto progress report…klau jumpe aku sekitar UTP ni tegur2 la…

caloo bate…

1000 hitz

1000 hitz

yeazza, dgn promosi yg berlebih2an kat ruangAN chatting kat UTP ni (DC++ dgn mirc), blog aku telah mencecah 1000 hitz…saper pnya kejer la dok wat promosi2 ni…aku xmintak pun..kesannyer…byk yg xpercy pengalaman housemate aku…xkurang jgk yg takut x tentu psal…nk kuar kencing pun mintak kwn teman kn xkire ler prpmn @ laki…

sbbkn response yg byk negative la wat aku nyampah nk update kes ni lg…biarla antara rmh aku dgn rumah donald_duck jek, yg lbh memahami kes ni…aku xmintak blog aku jd popular..aku nk blog ini jd spt blog lamer aku..low profile…rimas dowh jd tumpuan ni…hahaha…baik korang serbu rumate aku..aku rs sume dh tau saper rumate akukn?

orait, cukup dgn cite pontianak, aku nk maklumkn fotopages aku akn di update spt biasa semula..malas la nk open new photoblog…xpun bole ngk flickr aku..tp biasala bkn pro account flickr tu…sbb tu aku lbh suka guna fotopages.aku tau kat UTP susah giler nk load fotopages tu, tp korang bukakler klau nk ngk..link2nyer ada kat sblh kanan tu hah —–>

photographer sure kenal kukubesikn? otai editing ala2 komunis…cuba korang CLICK SINI aku memerlukan model spt ini yg jenis slumber utk new projek aku…tp mayb akn shoot kat gigi air pantai…theme and prop will be diskas later…aku da dpt sorang model, just memerlukn lg (spya model aku tu xsegan nnti)..konsep, mmg tiru bulat2 dr kukubesi, tp stail dak UTP…

sekiranyer berminat, sila email aku dgn ukuran badan korang ke asrul.kamarudin@gmail.com potfolio aku korng leh cekit out kat fotopages aku tu…

photographer yg akn terlibat mayb 4org..so xjgn risau ok…

p/s: jgn tnya aku update psal cik pon lg…sedekahkn al-Fatihah pd roh arwah dan berdoala UTP dihindari gangguan cam gitu…

Apabila Orang Bujang Masuk Dapur

Apabila Orang Bujang Masuk Dapur

Habis tunggang langgang dapur rumah aku kerjakan biler memasak…nk wat mcm mn, dh tinggal sorang2, lapo kenala masak…ni sebahagian jek menu yg aku shoot..yg lain tu malas nk bwk kuar camera…resepi pertama Daging Black Paper…mula2 cr daging..oleh kerana aku nk mkn sorang jek, aku beli la daging lembu AUSTRALIA kat Giant Manjung…sedap rupenyer daging AUSTRALIA…lg sedap klau dpt gigit ucuk aku tu…hahaha…

Hiris nipis2..gambar ini manipulasi Alien Bokeh dlm PS Cs3..mcm xjd jek kn

Nk tambah pedas lg, mskkn cili padi sebanyak mungkin…

Maka mskkn ler ke dlm kuali utk menggoreng…dan wallah…

Di hari yang lain, aku msk tomyam plak…bahan2nyer…

g blander bahan2 ni…

dan tomyam sedia dinikmati panas2….

kadang2 biler aku malas nk msk dinner, makan simple2 pun janji kenyang..ni dinner roti gardinier diconvert ke garlic bread, sekeping daging burger, omelet aka telur dadar beserta mushroom soup with cheese… byknyer kalori ni..camne nk kurus πŸ˜›

biler pg2 aku rajin pun wat bekpes jgk..ni bekpes paling simple aku…

masak simple bkn pe, dok sorang..maleh nk masak byk3..xde saper nk mkn..alih2 basi, purr aku buang…berjumpa d lain rancangan masak2 ye puan2…xkuasa mak πŸ˜›


Kenapa Berpindah??

Kenapa Berpindah??

kenapa berpindah blog?? sbb blog d friendster selalu bengong..susah nk update…skali tulis, nk publish amik ms…pastu sangkut2…demm nyampah klau friendster down maintenance, camne nk update blog kn…so, byk mslh, beralih ler ker wordpress ni..ada jgk accnt kat blogspot, maleh nk continue kat situ..

tahukah anda yg aku bleh hack ngk private photo friendster korang??? huhuhu..dan w/pun korang block friend nk view profile pd 1st degree friend, akuleh hack jgk..cuma xdpt detail profile ler..tp gambo bleh ngk…

sbb itu ler friendster selalu down maintenance…diaorg nk clearkn bug2 yg cuba msk ke server diaorg…knpa x join facebook?? sbbnyer page dia xmenarik ler bai…dh terbiasakn dgn friendster ni..oleh itu kengkawan semua, jgn ler letak gambar yg ntah ape2 yg terlalu private kat friendster tu..memadailah simpan kat hard disk korang..klau nk bg org tersayang ngk pun, emailkn je pd diaorg..

Dan aku telah berpindah ke wordpress πŸ™‚

Try new media…

Try new media…

slide show ni sbnrnyer nk transfer ke vcd..tp bile msk dvd player, gambar tidak memuaskn..then try guna youtube dgn kualiti kureng sikit(sbb connection n storage kat youtube)..1st try upload kat youtube dgn buh media kat blog ni…will be improve in future dgn tools yg lain…tgh memcr slide show utk blog yg terbaik…enjoy…klau ada kritikan, sila πŸ™‚