Link Blog…

Link Blog…

terima kasih kerana melayari blog aku sekali lg…just nk bgtau jek..saper2 yg link kn blog aku kat blog korang, bgtau ler kat aku ek..bkn per, bole bertukar2 link..klau korang letak link blog aku kat page korang tu, for sure aku pun akn letak link blog korang kat page aku…

seyes aku kat UTP ni mmg xkenal org..biasala bdk Diploma yg samb deg kat UTP ni brape kerat jek…nk kata aku popular, jauh sekali….huhuhu…pe pun jgn tertipu dgn muka ganaz aku ni…dh air muka aku mcm ni, nk wat guano… πŸ™‚

Geraabb….

Geraabb….

Request by ita, slh seorg yg menaikkn hitz blog aku… πŸ™‚ request: ape lelaki nk pd seorang perempuan…

ita ckp point view dr aku ler..tp agak bias klau aku demand pd ucuk aku..hehehe…so adala aku tnya respondents utk request ita ini…
[so semua point of view, xde kena mengena dgn hubungan aku k]

ermm pe yg laki nk dr seorg prpmn? slh seorg respondent aku point of view direct to d point..SEKS…adeh parah mamat ni..tu jek matlamat dia kapel ke?? huhuhu…nk pegang tut..tut….aduyai..i’m speechless…mmg ler da kawen nnti halal korang nk gasak bini korang…tp klau dh selalu tuko2 awex..then tu plak matlamat dia…bertmbh2 la gejala runtuhan moral…antar demand seorg lelaki pd perempuan dr respondent aku adalah (tanpa mengikut urutan) :

  • cantik (dalaman n luaran) @ sedap mata memandang
  • pandai masak (prpmn zmn skrg, malas nk amik tau bab ni)
  • bole wat bergurau dan hepi go lucky (bkn kes sruh awex geletek korang ek)
  • solehah
  • pandai jg diri bile suami g outstation (kes da kawen)
  • skin colour (ada yg suka putih melepak ada yg tak)
  • dependant pd korang (so tat, dia xcr laki utk mintak bantuan)
  • jujur
  • percaya pd pasangan

tu antarala yg diaorg bgtau kat aku…so sbnrnyer benda ni subjektif pd pasangan itu…betol jodoh adalah tentuan ALLAH..tp kte tau ke saper jodoh kte?? sbb tu la adanyer konsep berusaha then tawakal..itu adalah antara hikmah knpa Allah rahsiakn takdir..so jika korang dgn pasangan masing2, berila yg terbaik kpda meraka…sekiranyer ada masalah, berterus terang la supaya masing2 tau kot2 ada buat salah…

ceh dh mcm dr love plak aku…lupe umo dh nk masuk 26thn…da kapel termasuk ucuk aku dh 6org…wow aku bkn playboy ek…huhuhu

tp paling penting bg aku adalah kepercayaan…klau korang percy pd pasangan masing2, xjd mslh..ada jgk yg kena report stp ms mn nk pg..tu terpulangla kaedah masing2…skrg ni pun dh ada plan celcom free 3G etc…aku tetap ngan HOTLINK πŸ™‚ tiadanyer kepercayaan, bila berjauhan, for sure kte akn tertnya2 pe yg dia wat..bila was2, setan pun cucuk jarum..mula la kte pk yg bkn2…akhirnya pasangan kte bosan n clash..dushh terkena muka aku(kes dolo2..hahaha)

bile dh percaya, kte kena phm jgk kehendak pasangan kte..betol xsemua benda kte blh puaskn..kdg2 demand pasangan kte sgt tinggi…biler xphm perasaan pasangan kte, tu yg bila berjauhan dok cr org lain tu…dgn alasan, berjauhan dan x selalu jumpa…ermm…

bg aku ni la element yg pntg…bile dpt yg solehah, for sure dia tau t/jwb dia pd pasangan..yg lain2 spt di atas tu, bg aku hnya sampingan je kot..klau bakal bini korang, xreti masak, ajarla..xpun belajar samer2..sbbnyer korang pun kena tau gak masak, xkn ler biler bini dlm pantang asyik mkn luar jek..dh la mknn kat luar tu x bersih sgt..klau nk yg putih melepak, belikn bedak..tepek ler muka awex korang..hah putih dh tu…nk suka bergurau, yg ni pun pntg jgk utk kebahagiaan..ceh ucuk suka pegang perut boroi aku ni..(bergurau ler tu :P)

pesan arwah mak aku, jgn ler bercinta bagai nk rak ms study..belum msnyer lg..kecualila dh final year final sem mcm aku ni..cheewahh..sbbnyer kami2 ni akn menempuh alam pekerjaan..penah housemate aku kat dip dulu kantoi degree kat utm gara2 awex dia dumb dia…kantoi exm then masuk uitm..xke sia2 namenyer tu…mesti byk sbb kenapa perpisahan itu terjd..mcm aku ckp awal td ler, jodoh itu sudah pasti…tu yg kdg2, korang dh GEERABB pun bole lepas πŸ™‚ ..

kecewa sdh pasti..tp kte ada iman kn..pk la secara rasional..jgn ler jd separuh giler sbbkn prpmn…mmg manusia mudah lupa..brla nk jmpe dan dgr nasihat mak, ayah etc biler dh putus..zmn bercinta ms remaja mmg indah..tp aku dulu, semua 6org itu, aku xpenah berahsia ngan arwah mak aku..sbb aku tau, gelora remaja lain dan perlunya guideline dr org yg lbh tua..watpe nk rahsia pun kn…

pada yg dh putus, tabahkn hati korang…pd yg tgh bahagia, jg la hubungan korang..jgn jd mcm respondent aku yg pertama..nk benda lain…pada yg lg 5org ex aku tu, sekiranyer aku ada wat salah, aku minta maaf…

pd aku, walaupun berjauhan, dia tetap di hati…waaa..nk ikut balik Australia….!!! 😦

GEERAABBBB!!!

p/s: korang refer tu balaks…sori terjiwang plak utk kali ini..so ita aku dh memenuhi request ko…harap berpuas ati πŸ™‚

p/s2: gambar2 FESCO ’09 aku akan post sama ada d fotopages aku..so rakan2 dr uni/kolej lain bole la melawatnyer nnti ek..link ada di sebelah kanan ni => tenet lembab ler skrg ni…

Blog Hitz…

Blog Hitz…

internet down kat blok aku sejak jumaat lepas..sblm2 tu dgn connection yg amat2 slow, mmg aku malas nk update blog aku ni…mcm aku ckpkn hrtu, blog ini hnya memaparkn kisah hdp aku jek..sukati korang ler nk baca ke tak…utk gambar, aku dh open semula fotopages aku tu…xjd nk tutup…biarla israel pun..aku cr makan kat situ…yg dok bising kat aku, cek seluar dalam, baju dalam korang, jenama pe? kalau US jgk, jgn dok bising kat aku…mcm mn pun aku sapot Islam..ada paham!!

jdnyer aku pun heran ler jgk blog hitz terus naik ke 2000hitz..terima kasih ler pd yg singgah membc..dulu aalim ada teori ms kisah antoo aku buh kat blog aku ni…aalim bgtau, visitor tu nk bc, tp takut..ms dia bc sikit, dia tutup..then dia bukak balik samb bc..hahaha btol jgk kot kata aalim tu..sbb tu hitz naik dgn mendadak…

biler isu hitz ni naik, housemate aku pokya request mcm2..sruh aku amik gambar org yg buang sampah kat luar tingkap blok V5C ni..mencacatkn title korang sbgai mahasiswa dgn wat perangai cam tu..pastu pokya request sruh aku post perangai fukgad kat UTP ni yg ntah ape2…kdg2 aku pun hangin ngan diaorg…tp aku bknnyer mod utp critics…
sapek jgk request sruh aku amik gambar dr luar tingkap bilik aku biler aku bgtau view yg sgt cantik d waktu pg… (bilik aku ngadap blok awex V4 :))
jenal, housemate aku jgk sruh bgtau kat blog aku, yg dia kdg2 kesunyian..hahaha..cian sey jenal ni..dia skrg dh ada ‘brother’

oleh itu, saper2 yg mengunjungi blog aku, bole la request ape2 pun..yg termampu aku wat, aku wat ler…hahaha…mcm ada jek..sesaje xde keroje nk wat πŸ™‚

FESCO ’09

FESCO ’09

Sepatutnyer aku akn shoot kat event utp ni pd hr sabtu mlm ahad hrtu..tp ntah la terpaksa batal last minit..selaku official photographer, terasa bersalah plak x sempurnakn tugas…

fesco membawakn persembahan dr uni n kolej seluruh malaysia..antara yg perform mlm tu :
# Akademi Seni & Warisan Negara ASWARA
# Universiti Tenaga Nasional Malaysia UNITEN
# Univarsitas Gadjah Mada Indonesia UGM
# International Medical University IMU
# Universiti Sains Islam Malaysia USIM
# Kolej Yayasan Sabah Kota Kinabalu KYS
# University College Sultan Idris UCSI
# Sunway University College
# Universiti Kebangsaan Malaysia UKM
# HELP University College
# Oberlin Shansi USA
# TATiUC Terengganu
# UiTM Shah Alam
# Masterskill University College
# Kolej Pembantu Perubatan
# Taj College Ipoh
# Multimedia University MMU
# Universiti Malaysia Sabah UMS
# Universiti Kuala Lumpur UNIKL
# Universiti Teknologi Petronas UTP

aduyai..xdpt nk cover..tp pe nk wat kn..
tgh aku dinner awal nk prepare utk event ni, Alang call dia ckp ada tak kak yong call dr kampung..abah aku x sedarkn diri..tetiba jek tgh minum petang dan sembang2 ngan jiran kat rmh atok..aku call kak yong, dia tercungap2 jwb call..mmg aku dh agak, dia ni jenis cepat panik..tp xleh nk slhkn dia jgk, dia tgh mengandung 2bulan..aku bertolak dr utp, kire2 kul 7.30mlm amik alang kat rmh, then aku terus pecut balik kg..

maaf ucuk, mmg xdpt nk drive carefully pun time tu…

smpai hospital sabak bernam pkul 8.45mlm, abah dh sedarkn diri dlm wad kecemasan…lega aku…risaunyer hnya Allah je la tau…atok aku tnya, bertolak pkul brape kat ayer tawar…ala dh jln clear mlm tu..aku pun heran gak..selalunyer byk lori waktu mlm..pecut je la..lgpun mn de polis menembak speed trap waktu mlm..lagging r…

td Alang sms dia ckp abah dh keluar..Alhamdulillah…mmg doktor ada ckp dulu, org yg kena stroke ni daya tahan diri mmg lemah…ntah la…lemah seluruh badan….aku bwk kete pun xpikir pe pun..dok lorong memotong jek, org bwk mcm gampang, aku tinggikn lampu kete jek nk potong..

Alang temankn abah kat wad, aku balik xleh nk tdo..pusing2..peluk jacket yg ucuk bg…klau la dia ada ms tu…

ape pun terima kasih kat keri sbb org yg mula2 sms tnya psal abah aku..w/pun dia tgh lyn fesco time tu..dan pd semua yg concern psal abah aku, kiah, pokya yg call aku, barok, ise, rumate dan xlupe pd ucuk..w/pun pendek, tp aku release ms dpt sms dia..terima kasih sgt2…

Jiwa kacau…

Jiwa kacau…

arghhh demam..seme2…pale pening dh dekat seminggu ni..telan panadol solibel, actifast dh dekat nk kembung perut ni…mlm ni mesti pekena eno nk buang panas kat dlm…

hati pun mmg dh panas ni..dh xlarat nk marah…rs nk tumbuk org pun ada..dr makin teruk, baik tdo..bgn2 tdo pale pening plak…dem…serba xkena hrni..jiwa kacau x ingat..tp aku waras lg no..