ape heynye..

ape heynye..

ape sudah jd ngan fotopages aku??? dh nk bungkus ke??? hbs gmbr2 aku kat situ..harap2 blh recover..

pa sudah jd ngan time table…sehr ada 2 subjek?? nsb dh tuko balik…org exam unit kn sumenyer bijak pandai sumeye…tp aku okek jek 2 subjek pagi petang..zmn diploma dulu byk kot jd mcm tu…UTPian jarang2 berlaku kot…sbb tu ada yg hntr petisyen…

ingat weekend ni nk balik kg jenguk abah ngan kubur arwah mak..nx week dh study week…

wedding jumaat-sabtu ni cancel sbb wan xdpt cuti sabtu tu…so pe lg outing r jom…bakal2 model d cari πŸ™‚ . tp smlm slps minggu2 penuh test last week, membls dendam outing kat tasik UTP 2 hr berturut2…pelik gak tasik kosong…huhuhu mayb semuanyer bz jgk ngan test n report2 bagai…2nd day, dgn bantuan pundak, wa salute r lu pnya pr tego minah2 tu mintak nk shoot…hahaha..anda mmg abg final year sejati r pundak πŸ˜‰ thanx to katrina n d geng 1st year 2nd sem sbb sporting w/pun 1st time bersua muka ngan kami…hahaha terkejut diaorg bile diserbu oleh pundak, aku, killabee, anip fish eye, ejat sepitbaju, mekot ngan ahli br cekodok…rmai sgt photog kata diaorg…shoot dh lwt, so ape yg ada je la πŸ™‚
kat



Advertisements
terima kasih…

terima kasih…

Terlanjur Cinta
by Rossa feat. Pasha (Ungu)

waktu bergulir lambat
merantai langkah perjalanan kita
berjuta cerita terukir dalam
menjadi sebuah dilema
mengertikah engkau
perasaanku tak terhapuskan

malam menangis
tetes embun membasahi mata hatiku
mencoba bertahan di atas puing-puing
cinta yang tlah rapuh

apa yang ku genggam
tak mudah untuk aku lepaskan

reff:

aku terlanjur cinta kepadamu
dan tlah kuberikan seluruh hatiku
tapi mengapa baru kini kau pertanyakan cintaku

aku pun tak mengerti yang terjadi
apa salah dan kurang ku padamu
kini terlambat sudah untuk dipersalahkan
karna sekali cinta, aku tetap cinta

mencoba bertahan di atas puing-puing
cinta yang tlah rapuh

apa yang ku genggam
tak mudah untuk aku lepaskan

p/s: puing2 tu hape??? adeh terkena batang hidung sendri lagu ni..tp ape pun, terima kasih kerana berterus terang…cuma biler jawapan kamu itu acap kali ‘ xtau nk ckp pe’ n ‘ntah la’ kata nk berbincang..tp klau ini jawapan bls kamu…ermm….

semua posting aku pun aku letak private…aku xpenah delete mn2 post aku…cuma aku rs dh xde makna aku nk publish jek lg…pahit, kena telan jgk bukan???…

xpela, sdh jelas kedudukan aku….terima kasih utk segala2nya…semoga kamu berbahagia dgn ‘HIM’ itu…

gua usung bohsia…lu pegi la mampus…

gua usung bohsia…lu pegi la mampus…

bohsiajanganpilihjalanhitamposter
dscf6585
cilok from HERE

itu adalah antara dialog cite bohsia…perkataan mampus acap kali diperkatakn dlm cite tu….

mcm biasa wa kena balik rmh bile tiba hujung bulan…collect mail n bills n g bayo..nx week dh bz ngan presentation sume..so kena settle everything klau x, utilities kena potong ngan bapak pemerintah…so pas gua bayo kat post ofis, wa terasa nk g tgk BOHSIA: JANGAN PILIH JALAN HITAM…wa slumber jek tgk sorang2 kat sitiawan…dh xde gerek, wa lyn je la..single=simple kata membe gua kat facebukk…sekali terserempak ngan membe kilang ms wa praktikal lu..wa tnya ngan sapa lu dtg…dia ckp tgk la…sekali adik angkat gua…pergh jumaat smpai dr termerloh pahang, sabtu trus dating ngan mamat tu…dpt la jgk berbual2 jap..adik gua yg gua panggil gegurl tu praktikal nurse kat pahang..bekas SPC kilang tempat gua praktikal jgk lu..dh dekat sethn x jmpe, padahal kolej nurse dia kat manjung jek…

“abg datang ngan saper?,” tnya gegurl
“sorang r ngan saper lg,” smbil aku peluk pop corn ngan air pepsi
“tipu la…,” mata mula melilau cr pasangan aku
“ler x caya sudah…biler sampai?? dr pahang terus dating ek,”
“semalam smpai, kiah kem slm,” gegurl bgtau psal sorang lg adik aku kat poli ungku omar..
“k la abg msk lu,” aku msk cinema

wa tertnya2 jgk cite ni klasfikasinyer U ke 18PL ke U13PG? terkejut bak bile ada bdk2 sekolah join tgk sekali…ahh bior ler…mcm biasa, wa mmg pilih seat tepi sbb wa pnya kaki panjang ooo…cinema ni sgt tepat waktunya..mayb cinema indie x byk sgt iklannyer…

dlm pale otak wa sblm tgk cite ni, patutkah wa tunggu dvd pirate jek mcm kl drift tu…wa mcm yakin xyakin jek ngan keje2 syamsul DYH ni…tp wa puji ngan karektor dia..lu tak baget macho mcm dulu bro..

bohsia2??? marveles…lu mmg mcm bohsia πŸ™‚ .. sbnrnyer lg teruk kot perangai bohsia ni…hahaha pengalamn wa ke?? wat u can say with my age 26 y.o tis year?? πŸ˜‰ wa x tau nk komen part mn…okek la bg mata wa n naluri wa ni…part2 ‘project’ x detail sgt mcm rempit..mukadimah jek kata org bijak pandai… bahasa bohsia…?? hahah lu org mmg mcm gampang biler ckp mcm tu…wa salute..

mat2 rempit??? aksi acai ngan syamsul (muz) tgh racing smbil bonceng bohsia msg2 mmg mantopz…last2 acai salahkn jamban bohsia dia sbb dia kalah…hahaha mcm aku ckp kn td, bahasa diaorg mmg mcm longkang…nabila kdg2 bingit telinga wa bile dgr dia merapu…sound sistem..cik dolby pnya keje…terbaik surround…aksi gaduh2…seyes stail hong kong…tp mmg ada sbnrnyer kat area key ell cr gaduh mcm tu..

ending…xjelas sgt..mayb nk experiment ngan kisah ni…tajuk pun BOHSIA:JANGAN PILIH JALAN HITAM…myb ada samb cite ni…tp wa lbh suka cite ni dr kl drift yg kaku..mangkuk…habiskn rm8 wa beli dvd pirate..

nasihat gua : jgn tiru aksi2 ni..nk tgk, jgn bwk bdk2 bwh 18…rosak dak2 nnti..sbb wa penah lyn cite rempit kat cinema..dok depan gua memang mat rempit sejati sbb msk bwk helmet…baget takut kena rembat r tu..last2 diaorg tgk aksi2 n brape babak panas, diaorg berbisik sesama diaorg
“nape kte x wat mcm tu hah?,” kat minah2 rempit msg2..
tersipu2 angguk la minah rempit tu…adeh…rosak anak melayu…
nasihat gua lg: bohsia ni dptkn sex tanpa bayaran..sbb tu diaorg lu boleh usung sana mari..diaorg mmg xkisah..ketagih benda2 syabu, ganja, ektesi n sex ni…jd xpyh la lu g usung mereka2 ni…sia2 dpt AIDS nnti…lu org pkai ‘helmet in glow’ pun klau ‘helmet’ lu ada lobang kecik waima sebesar jarum pun, lu pasti kena…

xpyhla jd mat rempit…wa x kesempatan jd mat rempit sbb xde motor n badan wa besar..tp membe2 rmai dr kalangan mat rempit sejati…

seyes cite ni sbnrnyer adalah mslh sebenar remaja melayu…bantu la dgn x terjebak dgn gejala2 ni utk tak naikkn statistik keruntuhan akhlak remaja melayu…wa setuju bile DBKL n PDRM nk tmbh CCTV kat ceruk2 lorong n kawasan hitam area KL tu…tgk dr sudut positif…mcm wa ckp td, life style bohsia ngan dunia sekeliling diaorg, lg dasat dr ape yg syamsul tonjolkn…pe pun wa ucapkn kan tahniah kat lu sbb berjaya bikin ini pilem…

p/s : dgn menonton, selain shoot gmbo, ni la terapi wa…bermonolog sendri lg bagus dr lyn manusia yg x phm2 bahasa n cr byk alasan…biarla…nx week go for bermcm2 presentation…!!!!!

p/ss : mlm ni konsert jom heboh @ lumut membwkn MUH, CT Nurhalizap n adik beradik (Saerah n Saedah), Jinbara etc..wa da pg smlm naik kapal perang…x pegi tapak jom heboh pun…jauh bak dr parking..

bersedialah…

bersedialah…

exm1
exm2
exm3

style tiru blog org…hahaha…menarik tak jadual 1st draf aku nyer final exm??? xde clash..selalunyer confirm menatang ni…haih..back to back EIS ngan PPCS…yg saper2 amik power sbgai minor…hr sabtu tu ada satu lg paper kn??? hahaha..nsb korang ler…

ape pun, gud luck kengkawan…tabah hadapinya w/pun d tempuh dgn pelbagai halangan…bak kata ita, layan kn jek…

aku xphm…

aku xphm…

pelik jgk, hnya sekelip mata, semuanyer berubah…xphm, hairan, org lain bc blog aku waima blog lama semuanyer phm akn tulisan2 aku hnya utk kamu…kwn2 lm ms diploma dulu pun phm..PM2 aku psal kamu, tnya mcm2..ntahla…tp kamu xphm2..hairan…nk mengamuk xpasal2…xperlu nk mention undur diri smpai berkali2…aku phm sgt2…mungkin aku slh tafsir tulisan kamu…mungkin jua aku betul…aku bkn mcm lelaki lain..mmg aku suka main kiasan…tp klau org lain boleh phm, knpa tidak kamu?? aku xphm..aku hairan…

xpela..klau telahan aku benar, aku redha…xkn aku delete semua posting2 dulu semata2 kerana hal itu…terima kasih aku ucapkn sokongan moral kamu selama sethn ini…aku sgt3 hargainya..malah dgn kata2 moral n sms2 kamu tu la buat aku kuat semasa arwah mak meninggal thn lepas…mintak halal segala2nya…maaf aku bodoh sgt xluahkn ekspresi aku pd kamu semasa kamu balik msia tempoh hari…owhhh aku terlupa rancangan kat astro oasis dr dato’ dr fadilah kamsah, xsemua lelaki pndai luahkn segala2nya…lelaki byk main dgn kiasan2…tp xpela, semua dh berlalu…sikit pun aku xminta simpati…

klaulah telahan aku benar, doa aku pd kamu tetap samer…selamat berjaya dlm pelajaran…maaf, aku dh selongkar semua kotak2 d rmh dan aku xjmpe dokumen yg kamu nk kn itu…klau la arwah mak msih ada, mesti dia jg tlg aku crkn…tp aku yakin, permohonan utk samb phd kat UK tu akn sukses…aku kenal kamu dr part 2 diploma lg..aku phm sgt keje2 kamu…dr pihak aku, xde pe yg perlu aku ubah…wallpaper pc tetap jg dgn gmbr kamu…begitu jg ngan wallpaper hp…mungkin ambil ms utk perubahan br nnti…aku fhm bila ungkapan undur diri dan bye itu kamu ulang berkali2…jgn risau, aku jenis yg blh terima kenyataan…

okeh, lastly…maaf atas segala2nya…semoga sukses atas pe jua yg kamu lakukan πŸ™‚ maaf jua jika tulisan ini mengguris hati kamu…

p/s: sumpah pas ni aku xnk tulis jiwa2 lg..penat…letih…

ada aku kisah???

ada aku kisah???

org yg br bc blog aku sure ada yg terasa ngan tulisan2 aku…ada aku kisah??? dulu ada jgk yg komen psal tulisan aku..x ikut tatabahasa la..campur aduk ngan bhsa english la…ada aku peduli???

yg terbaru ntah mn hamba Allah sruh aku delete posting aku…ada aku kisah??? pefak n saper ko nk sruh2 aku delete posting aku??? dulu aku ada slh sebut nm sorang ulama’, aku x delete pun posting tu (skrg aku hiding from public sbb kes dh tutup) cuma buat pembetulan…yg org ni ntah pe2 sruh aku delete…hey, msk rmh org, pastu nk halau tuan rmh plak??? haih….

look, aku xpenah amik kisah ngan tulisan2 aku…ape yg aku tulis tu, ape yg aku rs…psal bola ke hape ke…ada aku kisah ko nk kutuk2 team aku??? dulu udey minat inter pun, aku biar jek dia post..xkenal udey? klik kat link sblh kanan page ni…yg aku kisah, saper ko nk sruh2 delete post aku??? wey buat blog sendri la…

terasa bodoh plak aku nk jwb segala2nyer ni kat new thread…haih…

fucking morron!!!!!

tok se tego…

tok se tego…

jt2

tok se tego nape aku pg tgk sorang2 kat cinema sitiawan…hahaha sbbnyer aku jek yg belum tgk cite ni..kwn2 yg lain, ada yg x lyn cite melayu n ada yg dh tgk…arghh slumber jek pg tgk sorang2..ape de kisah…dh biasa pe..huhuhu…

ermm..cite ni seyes, x seram langsung bg aku..bes lg tok se kelik belake…tp ntah nape mjoriti dlm cinema tu takut2 gedik ngan pasangan msg2..ceh aku xde pasangan rupenyer…huhhuu…ntah pe yg cite tu cuba nk smpaikn dr tajuk tu..tego pe? tego antu kat spital tu??? sblh aku ada kapel ni..brother tu cool jek sblh aku..sblh dia ntah bini ke awex ke tp minah tu kepit2 r kat bahu bro ni..tiap2 scene cite ni, semua dia nk ulas..brape kali ntah aku pndang kapel ni..bro tu mcm phm aku x selesa ngan ulasan pasangan dia..dh r tu penakut yg amat..

“ala..nape dia tego plak antu tu..?,” kata minah itu
“hish..jgn la masuk kat situ…ala…takutnyer,” sambil menutupkn separuh muka dia smbil menjeling kat screen wayang…

adeh aku nk tergelak jek…ada plak scene2 ms antu julia goda pak haji tu…hahaha lucah siot…ms scene itu, ada bro jerit…

“aku ‘ON’ jek kalau hantu mcm ni…,” dlm dialek kelatenyer sambil d sambut ngan gelak ketawa satu wayang…

antara yg bole r aku katakn seram..ms part julia mimpi bile smpai kat trafik lite tu..ms langgar antu baizura i guest kat highway..seram sbb aku gemo bebenor drive mlm2 sbb xde speed trap..tgh byngkn tetiba kete shutdown tgh2 jln sunyi mcm tu kn..hahaha..tp lyn je la..klau dh rosak πŸ™‚

dr segi teknikal..erm..xsuka ngan shoot2 cameraman tok se tego ni..aku suka lg keje team khabir dlm cite cinta ngan sepi..semua RO3..bunyi2an…dolby ma..marveles..bunyi bdk nangis surround smpai ke belakang mcm seolah2 bdk tu nangis kat tepi aku…hahaha cuak dowh…ape pun ni 1st time aku msk cinema tu..quiet okek la..skrg, sitiawan dh ada cinema πŸ™‚ …bosan2, slumber jek menonton kat situ…tunggu cite transformer…

pelakon : baizura tu best…piere, erk mcm ada xde jek dlm cite ni..iyer la diakn pengarah..lol..julia : anda mmg seksi maut…i like bebeh…

lepas menonton, hbs dlm pkul 10.30mlm..bro yg dok sblh aku tnya aku, ada improvement ke?? aku senyum jek..dlm ati, nk amik ati aku ler tu, minah sblh dia wat bising..hahaha..smpai parking, dia lalu depan kete aku, senyum2 smbil angkat tangan…erkkkkk dia tego aku…hahahaha…seterusnyer ke mn?? laju ke spital manjung pekena char keay tiaw special…terbaekkk dr ladang…hahahah..balik ke ayo tawa dlm pkul 12 tgh mlm…jeng…jeng..aku dh pesan, tok se tego….

nnti kn ulasan tok se tego part 2…dr pengalaman aku sendri…