ada ape pd UK

ada ape pd UK

xramai yg tau lepas aku hbs diploma, aku melanjutkn diri ke UK…haih, benda kantoi, wat pe cite kn..so senyap je r..time tu kerajaan dh bekukn SPC MARA, then x hntr dh student ke UK..so aku guna jek pinjaman JPA utk tuisyen fees ke sn..by sign agreement ngan JPA, Β£1 = RM 6.80 tp ms nk bayaq fees, dia dh jd RM7.++ tinggi tu…tp per nk wat..kenangan sepatutnyer 2thn d Glasgow, Scotland menjd hnya sethn, jdkn aku lbh byk berpk ngan keadaan sekeliling…ialah, family jauh aper2 hal kena guna akal yg rasional…seram sejuk jgk biler jln2 kat town waktu senja, ada penari bogel bg risalah club diaorg…klau iman x kuat, gasak je la kn..mn de JAIS, JAIP etc…teringat aku, membe prpmn x puasa sbb uzur slumber jek mkn coklat ms kami jln2 g window shopping…

aper ada kat UK? swine flu?? x byk kes lg kot kat sana…klau nk samb master kat UK, cuma sethn jek sbb diaorg pnya master degree by course, tp utk funding, aku x tau la skrg ni mcm mn..MARA pun still jgk funding pelajar cemerlang ke sn..nk sng, korang join young lecturer scheme kat uni2 yg ada tawaran cam gitu..ok aku assume korang dh dpt funding..

senarai uni yg terbaik di UK korang leh dptkn kat sini http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/education/good_university_guide/
ini rujukan JPA jgk utk iktiraf uni2 kat sini…tp nasihat aku, korang cr la uni yg blh continue terus ke PhD..biasanya yg dpt 1st class master kat uk, akn ditawarkn terus stay kat uni tu dgn saguhati ckit dr uni..sbbnyer diaorg xnk best student lari ke uni lain…so, browse web site department uni yg korang nk pg tu…cr potential lecturer yg leh guide korang pnya research d peringat tertinggi..klau aim nk samb phd r..klau mcm uni aku dulu, mmg ada funding dr Scottish Power utk research..bleh wat summer replacement dan dpt elaun…orait dh dpt uni, pe lg stadi r..tp dlm ms yg samer korang leh wat mcm ni:

mcm mn air asia bleh maju lg dr MAS?? sbb diaorg tiru konsep budget flight easyjet dr uk…kat europe, klau nk travel sgt2la murah klau korang pndai planning…let say nk g spain, klau book awal mmg xheran dpt Β£10 jek pg balik…termasuk insurans n tax still murah lg…xpun korang leh travel pusing2 europe dgn package ni yg di panggil KELANACONVOY package ni, org msia jgk wat.klau x silap accountant yg keje kat London..sgt2 murah..mkn sume gotong royong…camne nk pusing2 europe free jek??? ikut pakage tu, then come back lg nx year selaku volunteer KC..sah2 dpt free πŸ™‚

kat europe, sgt2 terkenal dgn car boot sale..omputih ni pkai brg2 ikut musim..musim bunga, sejuk etc..so biler ada brg yg diaorg xnk, diaorg akn jual dgn bukak boot kete diaorg kat pasar car boot la..kat sini korang leh dptkn brg2 2nd hand dgn murah…ikut rezeki la kn..yg suka collect miniature smpaikn ke iron golf, sume ada..biasanyer aku beli strawberi ngan krim putar jek…sedapp ooo…saper2 yg biasa pkai seluar bundle tu, sumenyer dtg dr situ r…x semua la..biasanya jeans levi bleh dpt dlm Β£3-4 jek, tp smpai msia diaorg jual x hingat dunia…aku tau sbb membe aku wat bisnes ni :).. skrg Β£1=RM5.5

part paling best, shopping…………..
yg kaki shopping, jgn pelik hr2 ada sale, xkire musim..yg paling best korang cr butik2 yg nk tutup kedai, closing down sale..perghh harga x hingat runtuhnyer…sepatutnyer seluar jeans levi aku Β£70 then jatuh hnya Β£10 jek…samer jgk dgn jacket levi aku…hnya Β£10 jek..tp klau pakaian prpmn, usah ckp r..xhingat nyer rege runtuh…tp simpan2 la duit tu ckit πŸ˜€ …paling best shopping kat ikea…best ooo πŸ˜‰

kat UK xde saper dh..yg terdekat hnyala kwn2..so watla connection seluruh UK..at least klau korang nk travel, penginapan dh leh sep dh…aper ek lg yg best psal UK?? klau korang jenis byk duit, byk benda leh wat…cuma jgn la convert kpda duit msia bulat2 sbb mmg korang xkn larat nk beli…cthnyer klau nk beli soft drink, coke ke kn…tukar duit msia RM7 tu…korang nk beli minum??? klau korang dpt elaun, Β£400-Β£500 tu aku rs dh byk sgt dh utk mknn..klau korang dok hostel uni r…

k la tu kot..saper2 yg nk jejak UK silala..pengalaman yg pasti korang xkn lupekn…memandangkn aku anti MU dan sok aku ada last paper, yg nyebabkn aku xleh tgk bola, aku uploadkn gmbr yg aku korek dr HD aku ni…enjoy… πŸ˜‰
old traford
ms pg manchester rmh membe…so jejak r luar stadium tu..
DSC02539
ms g jln2 kat ikea…
DSC00202---EDIT
team bola aku..dr Glasgow Uni ngan org2 msia yg lain
DSC00669
BBQ dgn warga msia Glasgow
DSC00704
pas BBQ terus g memancing…
DSC00646
BBQ bersama kwn2..yg lelaki tu lecturer UMT, Dr Nizam Lani..yg prpmn tu lecturer UNITEN, skrg ni samb PhD klau x silap ke Jepun

sudah2 la tu erk..nnti2 plak aku kongsi gmbr2 yg lain…kat Glasgow rmai postgrad student…so tu r kwn2 aku…baik yg bujang @ dh kawen..klau kat Glasgow Uni, rmai bakal2 doktor perubatan…korang nk samb master kat UK??? mmg xkn nyesal πŸ™‚

gatai merala

gatai merala

haih topik agak panas d kalangan rakan2 yg hbs paper, KAWEN..ada yg berkire2 nk kawen dh pasni…ekspress tu terus kawen…yg dh bertunang, akn mengakhiri pertunangannyer…tahniah bro..yg belum tunang, tgh mencongak2 bilerkah rombongan akn dhntr ke rmh si dia..yg nk terus kawen xyh tunang2 pun ada…hahahaha ekonomi meleset, wat sekali harung…bagus2… πŸ˜› yg ada calon tu baguihla hgpa no…jg la pasangan masing2…mcm aku ni, waaaa single lg baik kot wat ms ni w/pun sunyi 😦 hahahaha….orait2 back to tujuan nape wat thread ni πŸ˜‰

mengikut pengalaman rakan2 yg dh grad thn lepas, selalunyer depa akn berkahwin/ bertunang lepaih setaun depa keja…so ikut probability hgpa2 yg akn grad pas presentation fyp nnti ni, akn kawen awai adalah tinggi, bkn sbb gatai merala, tp dh jodohkn…tahniah n selamat menempuh hr2 bahagia..yg tgh dok ejas lg tu, hg kata hg terra, pe lg teruih r msk jarum dak?? dok tunggu2 pa lg…

berdasarkn pengalaman aku yg dok tangkap wedding ni, yg bakal pengantin tu, ckp2kn la ilmu d dada…w/pun hg p kursus kawen, tp bila dok depan tok kadi tu, gemuruh semcm tau dak…penah aku lalui, nk shoot akad ni 4-5 kali x lepaih lg..tu br akad tu, tok kadi tu wat short cut jek…amik yg wajib..istighfar pun leh lupa…ngucap lg r, gugup smpai tersyasul makna syahadah…haih, pengalaman aku tu, dok stanby nk shoot akad…cuba hgpa bygkn klau tok kadi tu dok tnya doa qunut…sat lg hg tnya balik, qunut pnjg ka qunut pendek ya sheikh??? (had ni aku melawak ja)

  • qunut pnjg = qunuuuuuuuuuuut (6 harkat)
  • qunut pendek = qunut (1 harkat)

haih, rosak2…nk kawen pnya pasai suma lupa..dok ingat aksi2 d katil je nnti…tau r dh halal…hahahaha…

ape pun aku puji sapek pnya kejujuran…dasat hg no, jd Project Manager dok tackle junior…lekat plak tu..dh compom lg tu…waaa tahniah2…teringat ms aku dok jd setiausaha minggu haluan siswa kat uitm penang dulu…mcm biasa, aku ngan style mkn rasuah n slh guna kuasa, menggodek semua biodata bdk2 junior…dpt mn yg berkenan dok sms r…sekali tu no mak dia daaa….hampeh…pastu tobat dh aku x wat keja2 lagu tu…ahahahaha…

cinta kampus ada gak yg berjaya…tun M pun berjaya kawen ngan tun Hasmah…semua2 tu dok kenen2 ms belajaq…baroq pun ada cite pengalaman dia biler dok tengok cite KULIAH CINTA…waaaa x sangka aku, hg penah wat lagu tu…romantik dowh…bersaksikn padang ipoh lg…hahahaha…aku dh bwk cite tu kat hg, siap yg ori lg..senyum2 jek tgk cite tu…hahahaha….layan jek…

aper yg pntg, yg dh nk kawen tu, ckpkn ilmu rumahtangga..yg prpmn, p la belajaq msk…malu ooo mamuh pnya menu BBQ pun marveles…yg lelaki tu, kumpui2 la duit, ckpkn mn yg patut…nk kawen wat cara nk kawen…pikui t/jwb sbgai suami betui2…jgn dok ingat hgpa bujang lg lepaih kawen…klau TERkawen lg satu, tu dh rezeki…jodoh Allah Taa’la nk bg..sapa pun xleh nk halang…bini yg pertama tu, sign je la noo borang kebenaran πŸ˜‰

special price aku bg kat membe2 yg nk kawen…free xpat r wey, tp klau nk jgk, hgpa sapot duit minyak + tol aku..penginapan mkn minum aku..aku shoot n burn dlm dvd jek..pndai2 Β hgpa edit, print sume…

pesanan wat ms d..xmau2…xmau2…gaduh ngan teddyB..teddyB wat peluk syiok pe…hahahaha

p/s: ada org x suka bc blog pnjg2…suka bc yg pndek2..aku xpenah nk sekat saper2 pun bc blog aku ni…ni r style tulisan aku yg berterabuq dgn tatabahasa..xsuka, sila la close page blog aku ni erk… πŸ˜‰

p.p/s: pasai pa aku dok berbahasa utara ni??? sbb lidah aku kepingin nk mkn laksa penang…haih…satu2nya resipi yg xsempat aku menuntut dr arwah mak aku….wawawa…rindu penang….

ee rawks

ee rawks

RM10 jek, korang akn dpt mkn mcm2 menu utk BBQ td…arghh kenyang..cuma ayaq jek hgpa x wat byk…panas bak Tronoh indah nan permai ini…eceli tajuk itu keseinambungan dr BLOG MS SΒ 

yargh korang berjaya wat org tua yg berumo 26thn ini berjoget…thanx to mamuh sbb berjoget bersamer ku…izzati xnk kawtim ngan aku…xpe2..sapek bg jawapan slh..dem ko…hahahaha…antara permainan2 yg kiwi, loq n mamuh design, korang leh bc kat BLOG MS S itu…tetapi rahsia yg terdedah adalah:

  • aku berjoget ngan mamuh…
  • bakat terpendam lakonan khalil dgn pasangannyer n mirul rmh depan aku ngan aurelio (satu2nyer foreigner)
  • pengakuan ikhlas secret admirer K.A hahaha…
  • pengakuan ikhlas sapek dgn skandal beliau with junior civil…cr2 wey blok gewe sapek ni…hahahaha (kali ni aku accept komen ko sapek ;))

ape pun korang mmg sporting…hahaha terhibur aku bakar2 saki dgn muka blushingnyer tu..terus guna nick firzalaila main dota…hahahah..

camera wa mmg alergik lelaki, sbb tu dok cr wanita2 jek td…sbnrnyer aku xde flash gun…terima kasih kat BAROQ sbb bg pnjm camera jap..ms wat CLS trigger ngan flash fasyan n put, br r aku kuaq kn camera sbb leh main wireless…ter set iso 800, byk gmbaq aku pecah…so sbgai gantinyer aku buh gmbq BAROQ…korang leh tgk jg d FOTOPAGES AKU gmbr2 ini…(view yg lbh besar)
DSC08983R
ms d with ms bantal with ms s with kiwi
DSC08979R
sungguh sopan mereka2 ini bkn? πŸ˜›
DSC08976R
geng2 roket…aku mesti rindu gp lab aku ni…HIDUP ROKET!!!
DSC08974R
mereka2 yg tgh mkn…
DSC08973R
bila balit swk tek?? mkn manok ajak πŸ˜€
DSC08968R
arghh rizzat suka nyibuk…hahahaha
DSC08964R
ngecas nmpk bro…
DSC08963R
wat muka comey r plak ain ni πŸ˜‰

seterusnyer adalah BAROQ yg shoot
DSC09092R
kami2 pd mlm itu….
DSC09141R
checking flash utk CLS
DSC00009R
DSC09150R
DSC09155R
DSC09161R
DSC09167R
maaf refat muka hg xnmpk πŸ˜€
DSC09170R
muaahhhh…
DSC09176R
DSC09178R
DSC09179R
DSC00028R
mereka suka melompat2….
DSC09149R

korang mmg sempoi..da bomb…contek2 r dlm fesbuk ke email ke pasni kay πŸ˜€

p/s: ms s, xtau la plak nape xleh buh komen, tp ms d okek jek hrtu letak komen πŸ™‚

HAPDATE….oleh kerana aku baik ati dan sporting, aku kasi korang tgk gmbr gelek aku ngan mamuh…tenkiu pg LISSA atas moment ini πŸ˜‰
DSC_0073

muvi smpai muntah…

muvi smpai muntah…

byk muvi yg download x tgk lg kat UTP ni…jln2 kat dcpp yes jmpe cite x-men origin..dh tgk separuh dh ms lanun torrent release blueprint…yaks main loncat2 nmpk tali bagai..CGI yg mcm gampang…kire belum finalize r tu..yg ni plak yg dh kuar kat cinema..gmbr okek, cume sound jek belum leleh lg..kena tunggu lg 2bln br best ngan adunan cik dolby…

biler dh free maleh nk stadi utk last paper hujung bln ni, mcm maleh plak nk menonton muvi kat utp ni..bukak dcpp, xtau nk download pe..kdg2 aku bc sinopsis kat yahoo psal muvi tu best ke tak..utk satu muvi download xsmpai 30minit menggunakn dcpp (dcpp adalah tool utk share p2p among UTP student using LAN)…

tp kn cite x-men ni alahai CGI dia pun mcm hampeh jek…nasib x g tgk kat cinema..utk hollywood muvi kenala kasi gempak…ni tak, blade kuar kat tgn wolfverin tu pun mcm katun giler jek…dh la dia naked…arhhhh plz r xyh r tonjolkn bontot mamat tu kat cinema msia..euww…

sebut psal naked ni, aku agak terkejut biler nmpk tetek seterusnyer nipple jd perhatian ms tgk cinema kat JJ Ipoh hrtu..demm cinema msia kot..seingat aku ms aku kat UK, jd kaki cinema pun, xpenah nmpk tits tau muvi diaorg…biler kuar cinema @ JJ, membe aku tnya btol ke aper yg kte nmpk tu??? aku ckp aha la kot, sbb aku pun nmpk ‘gunung’ itu…kendian membe aku tu ckp, demm kecik giler puting dia…hhahahaha…

back to utp, membe aku tu kawtim ngan salah sorang tokan download kat dcpp, sruh download muvi tu…biler tgk full muvi cite tu, yep dialog tu mmg pntg, tp erkkk nmpk tetek tu kat cinema…nsb r muvi tu mcm dh nk hbs tayang jek ms tu, xrmai yg tgk kat JJ…aku rs kena la alert ckit psal hal2 ni…klau korang nk tgk cite blue ke hape ke, tu pleasure time korang r, tp xyhla benda2 nmpk bontot laki, tetek prpmn nk kena tayang kat cinema msia…

p/s: aku nk tgk angles n demons tp xde membe nk temankn..hurmm lyn sorang2 lg r nmpknyer…

arghhh….

arghhh….

perut ku lapaq…lapo…hungry…jom mkn roti bakar tuna mayo beserta nescafe…cheq lapaq ni..adeh…itu aje cheq pnya entry setelah berhr2 x hapdate blog ini..outstation + malas + xde idea = xde enrty + hnya bc blog org len ja…

laaa..cheq teringin nk mkn laksa penang…haih, rindu penang naa…


Gambaq kawen yg cheq tangkap…yg lain2 tu hangpa p tgk kat SINI ERK

merdeka kecik…

merdeka kecik…

paper HRM td ntah aper2 la yg aku tipu…klau la aku ni HRM Director, mmg sume kroni aku hire…pelingkup company…hahahha…dhla ada 3 soklan jek, peh tu kena jwb sume…adeh…lynkn jek…nx paper 28hb ada gap 9hr lg..xtau nk wat aper in between tu…terasa nk pulang rmh jek w/pun rmh tu kosong. bkn jauh mn pun 30minit jek dr UTP..serabut jgk dok UTP ni..tp klau2 ada xtvt yg x serabutkn kpla stay jek kat bumi Tronoh indah nan permai ni…aturcara gap pnjg ni:

  • talent (baca: model, aku dh xpanggil model dh diaorg2 ni) photoshoot…so far dh 2 org confirm utk shoot…semua talent, diuruskn oleh barok..papehal contact dia utk temu janji…
  • 23/5 ada BBQ EE batch final year final sem
  • 24/5 ada TT ngan geng2 channel #kakiphoto plak..siangnya maybe ada outing…subjek?? TBA…

asyik shoot org je kn??? hahaha dh hobi nk wat guano kn?? πŸ˜‰

p/s: so far aku n barok jek yg akn shoot, tu utk talent yg agak2 malu r kn..klau jenis slumber, aku leh panggil berbelas photographer dlm #kakiphoto tu nnti…ada bran???

shuffle…

shuffle…

mula2 tgk tarian shuffle ni benci yg amat…aperla bdk2 zmn skrg ni dok terkinja2 menghentak kaki main pusing2 setempat…adik aku ckp, nk tgk rmai bdk2 shuffle, pg kat kl down town..kat situ leh jmpe geng2 airil AF7 lg…

sedikit sejarah shuffle ni…berasal dr Melbourne Australia pd 1980an..owh significantnyer ngra itu ngan jiwa aku…xpe abaikn teruskn….tetapi lbh dkenali sbgai shuffle kat msia ni…

kat down town ada platform utk tarian ni secara percuma..more utk xtvt muda2 sbb ada yg underage xleh msk nite club…harap tempat2 mcm ni dikawal dr sumber2 negatif…sbb kat melodi dulu ada jek maklumat yg diaorg dpt, tokan estacy msk kawasan ni…amik estacy ngan shuffle, mmg masyuk…aku x ajar korang amik ek..local estacy byk racun berbanding import pnya..high agak samer la tp bhn2 yg didlmnyer tu berbeza…

tp skrg biler aku tgk shuffle ni, mcm menarik plak..tp kena pd stepnyer la..aku lbh suka shuffer berkumpulan…dr sorang2 terkinja2 syok sendri..mcm aku ckp td, tgk step tarian jgk…jln2 kat dcpp dlm UTP ni, ada la jgk 2-3 file yg bdk2 sini share video shuffle…xramai peminat kot berbanding gosip girl, prison break, grey, ANTM etc…jgn tnya mcm mn diaorg leh dpt d latest series2 ni…

ada aku jmpe video bdk2 kldowntown perform…giler bai, 7 minit diaorg enjut2…dulu ms aku nk msk torney teakwando, coach aku sruh aku henjut 2minit pun rs penat giler babi…ni kn plak diaorg..dgn music tecno lg tu….

balik rmh weekend lps, adik aku bukak you tube, dia ckp ada aliran br shuffle dr france plak…tarian guna tangan..klau korang perasan konsert akhir AF7 hrtu, beginning diaorg ada tnjk shuffle dr Melbourne, tp ms stacy pnya performance, diaorg tnjk dr france pnya..

arghhh tgh2 mlm ni lyn lagu tecno..pejadahnyer plakkn…sok paper HRM…malas nk membaca lg…haih…jom terkinja2…hahahaha…

p/s: jeles pd membe2 chemi…dh merdeka ek korang??? x aci…letrik lmbt hbs… 😦