Revenge of The Fallen

Revenge of The Fallen

bgn tdo pkul 4ptg then cek showtime bigcinemas.com.my bg muvi ni sgt2 bernasib baik…owh bigcinemas wat contest, dpt optimus prime setinggi 7kaki bernilai RM45K…huhuhu klau aku dpt, sah2 aku wat monumen kat depan rmh aku ni…hahahha tp, xde kojenyer aku nk beli pop corn ngan softdrink RM15 tu…aku pun dtg sorang2…jgn tnya nape aku menonton sorang2…sbbnyer aku x membsr kat manjung ni..aku x sekolah pun kat sini…semata2 abah aku koje kat pangkalan penguatkuasa perikanan sblm beralih ke jabatan perdana menteri kat agensi penguatkuasa maritim malaysia yg semuanyer terletak kat lumut nun…pasangan pun xde nk bwk sekali…klau abe ise n wan din myvi ada syiok jgk…

review korang leh bc kat tenet la..berlmbk review2 yg diaorg tulis…so wat pe aku nk cite lg kn…hahha…cuma sgt2 aku puas ati dgn muvi kali ni..aku dgn eksennyer x tgk duration muvi ms booking online n pilih seat td…sbbnyer aku pg tgk muvi ngan seluar pendek…nasib yg dok sblh aku cina laki..klau x hape ler yg dia ingat aku dok gosok2 betis ngan peha aku…hahaha sejuk bai..giler bai, 134minit…x sedar time tu dh nk habis…

rise-of-the-fallen02

cite ni psal revenge oleh ketua megatron yg dia x dpt capai utk kuasai dunia diaorg dulu…begitu lmnyer diaorg bersembunyi utk tiba saat itu..ketua megatron tu sbnrnyer bersaudara ngan optimus prime dgn 5org prime yg lain..semuanyer ada 7 primes..yg dok jahat cuma yg sorang tu jek..optimus prime yg mcm jd ketua utk jaga keamanan dan yg lain2 tu korban kn diri diaorg utk protect Eragon yg blh hidupkn mesin utk hapuskn matahari…erkk pejadah matlamat diaorg tu kn…hahaha…

episod ni menampakkn Autobots berkerjasamer ngan manusia utk hapuskn Decepticon yg lain2 seluruh benua…yg sbnrnyer diaorg cuba mencari sign Eragon itu…pastu yg lain2 tu tgk sendri la…hahahaha…

elemen lawak yg aku suka psal Micheal Bay ni…lawak siot biler robot kecik cuba fuck kaki Mikeala…mcm siot jek…Mikeala mcm biasa cun bai..tp kata Jee, Megan Fox ni bkn awex tulen erk??? no komen…

Transformers-Revenge-of-the-Fallen-Movie-Stills-upcoming-movies-5305757-2560-1703

tgk boobs dia mcm tulen jek…hahahhaah…

Transformers-Revenge-of-the-Fallen-Movie-Stills-upcoming-movies-5305732-2560-1548

byk jgk robot2 baru lps optimus prime panggil diaorg utk tlg manusia hapuskn sisa2 decepticon…tp name2nyer aku x tau la plak…antaranyer ini…

female-motorbike-transformer-arcee-bigdan bumblebee mcm biasa, guardian yg terbaik…bkn killabee erk…

transformers-revenge-of-the-fallen-20090414110936159

cuma yg aku xbbrape puas ati adalah biler robot menyamar sbgai manusia…ler dh mcm cite terminator la plak… part tu jek…kat college Sam tu…

pendek kata, elemen2 kelakar pun best, mendebarkn pun iyer…suspen lg la byknyer…Micheal Bay gunakn hubungan rapat dia dgn US Army sepenuhnyer dgn gunakn tentera dr laut, kapal selam, udara dgn darat…menggambarkn full power sbb nk lwn Decepticon yg begitu ramainyer turun ke Bumi…

oleh kerana cite ni sgt2 best, korang xkn rugi beratur pnjg utk beli tiket muvi ni…baik korang booking online jek…dh tentu dpt tiket 😀 . selamat menonton…

Advertisements
he he he…

he he he…

inspired from blog NAZ  

terlepas premier smlm…ceh x tgk betol2 showtime smlm…dan hrni..jeng2…

transf

berlagak siot aku…hahahaha…puas2…saat2 akhir membooking akhirnyer dpt…bgn2 tdo, teringat nk cek showtime…jom revenge of the fallen…tunggu erk reviewnyer tgh mlm nnti kot2 aku rajin…yeazza….

kotak..pt2

kotak..pt2

Kotak- Tinggalkan saja

Bila ku berjumpa kau bikin ku terpesona
Hati ku berkata seperti kau yang ku damba
Benak hati tak bisa menahan lagi
Meski ada yang memiliki

Reff
Aku tak bisa melihat kau bersamanya
Tapi tak seharusnya dengan dia kau bercinta

Jika kau merasa apa yang telah aku rasa
Kau bilanglah saja kau tak lagi cinta dia
Benak hati tak bisa menahan lagi
Pasti engkau akan ku nanti

Balik ke Reff

Tinggalkan lah dia lupakan lah saja
Tinggalkan, lupakan

Tinggalkan lah dia lupakan lah saja dia

 

aku tgk video klip ni  wat kat KL, so ingatkn band indie msia…owh skrg ni lyn indie jek sbb lagu2 diaorg, update..xmcm artis mainstrem ni..lagu 2-3thn br nk kuo baru…last2 sekali aku download lagu2 kotak full album…mmg terbaek dr ladang…telinga aku best la dgr2…korang x tau la plak…

Kotak…

Kotak…

mula2 dgr band indonesia ni kat ERA TV.. mcm sedap plak..then jln2 kat alam maya try download satu lu…title Masih Cinta…ala significantnyer utk diri aku…yg kat astro tu, tajuknyer Tinggalkan Saja..best jek layan band2 indonesia ni sbb lirik simple…direct jek..xphm xtau lg la 😉

Kotak – Masih Cinta

Tik…tik…tik
Waktu berdetik
Tak mungkin bisa ku hentikan
Maumu jadi mauku
Pahitpun itu ku tersenyum
Kamu tak tahu rasanya hatiku
Saat berhadapan kamu
Tik…tik…tik
Air mataku
Biar terjatuh dalam hati
Mau ku tak penting lagi
Biar ku buat bahagiamu
Kamu tak tahu rasanya hatiku
Saat berhadapan kamu
Kamu tak bisa bayangkan rasanya
Jadi diriku, yang masih cinta
Kamu tak tahu hancurnya hatiku
Saat berhadapan kamu
Kamu tak bisa bayangkan rasanya
Jadi diriku, yang masih cinta

Tik…tik…tik

Waktu berdetik

Tak mungkin bisa ku hentikan

Maumu jadi mauku

Pahitpun itu ku tersenyum

Kamu tak tahu rasanya hatiku

Saat berhadapan kamu

Tik…tik…tik

Air mataku

Biar terjatuh dalam hati

Mau ku tak penting lagi

Biar ku buat bahagiamu

Kamu tak tahu rasanya hatiku

Saat berhadapan kamu

Kamu tak bisa bayangkan rasanya

Jadi diriku, yang masih cinta

Kamu tak tahu hancurnya hatiku

Saat berhadapan kamu

Kamu tak bisa bayangkan rasanya

Jadi diriku, yang masih cinta

Selamat Hari Bapa

Selamat Hari Bapa

diam x diam dh dekat 2 tahun abah kena stroke..dan 1hb 8 nnti genap la sethn arwah mak tinggalkn kami…xde kata2 yg blh aku ungkapkn, cuma cepatla abah baik dr stroke…dan hrp biler dh baik tu, tinggalkn la rokok wat selama2nyer…Alhamdulillah selama dia sakit ni, xdela plak merengek nk rokok ke aper..cuma mula2 dulu tu ada la dia gian nk merokok..

antara sebab aku menentang rokok…elok jgk kerajaan letak gmba ngeri2 cam tu…ms kat UK, rokok kat sn mmg ada tulis kata2 ngeri, tp xde gmba2 cam gitu…biler tnya rakan2 yg merokok, ada kesan tak biler kerajaan wat gitu?? diaorg ckp, ngeri jgk la..nabil membe aku ckp, bekas rokok kat bundle2 laris..sbbnyer perokok akn pindahkn rokok2 tu kat dlm bekas tu..ada plak yg mintak rokok yg gmbr pembungkusnyer bayi pramatang yg cacat..sbb kata diaorg, lelaki xleh mengandung…tp x ke korang tau, bilangan sperma leh kureng @ cacat??? huhuhu….walau pe pun alasannyer dan dibuktikn ngan kajian saintifik, perokok pnya 1001 alasan utk merokok…erm…

awal2 abah kena stroke akibat nikotin yg terlalu pekat..membuatkn darah x smpai ke otak dan seterusnyer kena stroke..aku dgr sendri penerangan doktor dgn x-ray mri otak abah…yg jd pd 2thn lepas, arwah mak jg msk hospital yg samer disebabkn jantung dia sgt lemah dan bateri yg ditanam kat sblh jantung dia, memberi tindak bls..akibatnyer kejutan letrik 5 kali dlm diri dia sendri…2 org sekali gus msk spital ms tu..arwah mak x nk pndh ke IJN sbb katanyer suami dia ada kat situ..arwah mak adalah pesakit IJN…

abah kuar spital dgn hnya boleh mkn guna tiub…sbb tu klau nabil raja lawak dok awt lawak bangang psal mkn guna tiub, aku hangin..nk merasa sgt ke jd mcm tu..nk melawak pun, biar la cerdik ckit..

aku xbbrape rapat dgn abah…mungkin sbb dia garang dulu…tp ianya bkn dendam…aku xpenah nk uruskn abah seharian…cuma klau arwah mak ckp nk pg ngurut mn2, aku on jek bwk kete…sbb tu jgk la aku tolak intern kat Intel penang dan hnya intern kat IDS kat seri iskandar jek…tp kdg2 biler mandikn abah, ms jirus belakang badan dia, air mata aku x blh nk thn…mengalir samer2 dgn air jirusan tu…

berpuluh thn dia hidup dgn arwah mak…sgt mengharukn aku biler mula2 arwah mak pergi, dia tdo dgn cium baju arwah mak yg masih lekat bau badan arwah mak…short term memory lost pd otak abah akibat stroke, membuatkn dia acap kali bertnya kemn mak pd ms tu…tiap2 kali kami bgtau arwah mak sudah meninggal, dia akn meraung samer2 kami…

aku mungkin nmpk mcm x mesra pd abah…tp ckpla biler aku curahkn kasih syg pd dia dgn cr yg lain…yg jg sayang aku pd dia xakn luput sbb aku lahir dr benih dia….

aku mengucapkn selamat hari bapa kepada seluruh bapa di dunia…dan aku jg yg akn jd bapa kelak..

08-06-07_1402ms abah msk hospital klang…tiub tu la yg aku bg mkn abah selama berminggu2 lamanyer…setiap 4 jam…

DSC02260ms raya tahun 2007, bersama2 arwah mak, kak yong dgn adik bongsu aku…yg tangkap gmbr, alang…

sikap

sikap

tgh hari td aku gerak ke Ipoh sbb nk jmpe kwn2 photog..dh lm x jmpe diaorg…nk sedut ilmu ckit…isi minyak kat caltex ayer tawar…skrg ni aku x main minyak petronas dh…caltex leh bg jimat ckit utk enjin kete aku la…sekalu berdesup lalu BMW…pergh marveles…mmg aku minat BMW pun…lepas petronas ayer tawar, aku tgk kete tu berenti tepi jln…sekali ceh pemandunyer g kencing tepi jln…aper da..da la org melyu…kot iyer pun xthn, nape x berenti kat station caltex @ petronas ayer tawar tu…dh la org melayu plak tu…ermmm lynkn jek..kdg2 aku terpk jgk, org kaya naik kete beso, tp sikap mcm tu…

smpai ipoh railway station, aku tgk ada 3org photog yg dh tunggu situ…patutnyer pkul 3.30ptg…tp organizer lewat 10minit…tunggu lg, call lg, alih2 pkul 4 lebih jgk start…ni la dia sikap org melayu…janji melayu…aku ckp rimas benda2 mcm ni…janji, kena la tepat…sbbkn org lain, semua benda delay…haih… ckit aku uploadkn shoot model ptg td…yg lain, mcm biasa KAT FOTOPAGES AKU

DSC00110_resizeDSC00296_resize

pilihan

pilihan

dulu ms sek menengah kat smk bintulu, swk aku antara student yg cuba hidupkn unit kaunseling pembimbing rakan sebaya (PRS)..ms tu klau xsilap aku kemeterian dh wajibkn sorang kaunselor kat setiap sekolah..so join la..biasala 1st time nk wujudkn balik, aper jek xtvtnyer…

biler kat utp plak, ada plak kokurikulum PRS…since aku ni malas nk amik art mula2 dulu, aku amik ler yg tu dulu…yg ni lebih formal sbb tau aper peranan prs..tp yg lbh best, kelas 3jam, kdg2 wat sejam setgh jek..kdg2 2 jam…hahaha..syiok2…

antara peranan prs adalah lebih kpda mendengar…mmg sesuai r ngan aku, pendiam, tp kdg2 biler bersuara, agak pedas kata2 aku…mkn dlm oo…kami jgk x dibenarkn memberi nasihat tp hnya menyenaraikn alternatif yg ada…sbbnyer yg akn membuat pilihan adalah org yg mempnyai mslh itu jgk…sbb itu pilihan dia..dan dia yakin dgn pilihan itu…sbgai org luar, kte x boleh kritik akn pilihan dia..

dr kokurikulum prs kat utp, aku bbelajar dgn xpenah nk hirau aper org nk ckp psal aku…sbb ni pilihan aku..klau nk sibuk aper org nk kata, kte xkn leh gerak sbb ada jek yg x kena…w/pun konsep ni aku praktikkn ms kat uitm dulu..

kdg2 org tnya, aper perlu aku buat?? mcm mn nk wat?? mcm mn nk lupakn dia?? mcm mn nk back off (erkk mcm penah kenal jek ayat ni 😉 )..then aku ckp, ntah..ht n perasaan itu xde saper yg tau, hnya tuan empunya diri jek yg tau..tepuk dada, tnya aper yg tuan empunya diri nk..sbbnyer at d end of d day, tuan empunya diri jgk yg akn membuat pilihan..

aku bknnyer la pakar sgt, tp menjd prs, setidak2nyer kte mendengar mslh kwn2…dan for sure kwn2 akn rs release biler bercerite kat aku…so far, Alhamdulillah rahsia kwn2 simpan dlm poket..biler umo dh mula meningkat pd bln depan menjd 26 thn, kdg2 ada yg kes2 diaorg ni aku lupe..hahahaha so mmg selamat r conversation kami2 tu…

antara kwn2 yg dok cerite, abe besut, keri, shamin, ibnu, abe wan myvi (kwn2 dip yg msk utp), fiexa, yg terbaru, ita…dan yg paling byk aku mendengar adalah rumate aku…hahahha, lynkn jek cite antoo pun… (sebahagian name jek)…

so jgn tnya aku soklan yg same..

“aper aku nk wat asrul?”

wat pertimbangan terbaik n buat pilihan…

p/s: ceh byk kes cinta jek..abe besut jek byk cite hal lain..terutamanyer adik dia yg jd guru tadika tu…abe, ingat janji nikah kat masjid kristal…hahahaha