Selsema Oink2…

Selsema Oink2…

akhirnya UTP tutup jua selpas seramai 73 org pelajar di kuarantin akibat Influenza-like Illness (ILI)…berikut adalah arahan pihak atasan UTP

Dear all,

I wish to inform all of you, in view of the Influenza-like Illness (ILI) among our students, we have decided to close the university beginning 3.00pm today, Friday, 31 July 2009 until 3.00pm, Thursday, 6 August 2009. All students (UG & PG) without symptoms of ILI are to leave the campus starting 3.00pm onwards and latest by at 12.00 noon, Saturday, 1 August 2009.

All academic activities will resume on Monday, 10 August 2009.

International students and students from Sabah and Sarawak can remain in campus. However, please note that you are not allowed to leave the campus during the above campus closure period.

Exit Instruction:

Students are encouraged to return home either by using public transport, own transportation or with parents/guardian. Please refer the ‘Home Assessment Tool’ provided by the Health Ministry as a guide to ensure your protection against H1N1. You can collect this at the Main Guard House. 

Students with the ILI symptoms must undergo screening at the UTP Health Centre before returning home. If you are required to be quarantined you may only return home accompanied by parents/guardian. You must take all necessary precautions including wearing a face mask at all times. Please refer to the ‘Home Assessment Tool’ provided by the Health Ministry as guide for patient at home quarantine. 

The university will provide buses to Medan Gopeng Bus Station starting 3.00pm today. 

Please leave all your room keys with Residential College Office for disinfection purposes. Failure to do so may result in disciplinary action/s. 

Home Quarantine

While at home, students with ILI symptoms are advised to stay at home and avoid contact with public. 

If you have ILI symptom, you are advised to seek medical assistance from the nearest government clinics/hospitals immediately. 

You can return to the campus once you have fully recovered.

Upon Returning

Upon returning to the campus, students must undergo mandatory H1N1 screening at the Main Hall (8.00am – 5.00pm) prior to registering at the residential colleges.

Students who develop ILI symptoms upon returning to campus must report to the UTP Health Centre immediately. 

Disciplinary action can be taken to students who do not comply with the required screening process.

Student Returning Schedule For Screening.

 

Date Residents of Village Venue (Time)
7 August 2009 Residents of Old Village V1, V2 Main Hall (8.00am – 5.00pm)
8 August 2009 Residents of V3, V4, V5 Main Hall (8.00am – 5.00pm)
9 August 2009 Residents of V5 Main Hall (8.00am – 5.00pm)

 

All students are to adhere to the above returning schedule. However, you are allowed to return earlier if necessary.

Please refer to the e-Learning for updates. The university staff will be working as usual during the above period. If you require on the above matter, please contact relevant authorities.

Thank you.
Datuk Dr Zainal Abidin Hj. Kasim
Rector/CEO
Universiti Teknologi PETRONAS
Bandar Seri Iskandar
31750 Tronoh
Perak Darul Ridzuan 
Malaysia

 

hah rimas betul aku kena pkai mask

31-07-09_1549

dlm perjlnn balik biler dpt cuti free….

bosan dok rmh….jom shoot jom….

taking of pelham 123.

taking of pelham 123.

letih ngan tulisan2 yg jiwa2…jom menonton…

mulanya nmpk trailer muvi ni semasa menonton transformer hrtu…wow denzel washington n john travolta berlakon…aku mmg minat washington…ada bbrape dvd yg aku kumpul selain morgan freeman…jd biler terjmpe dvd cite ni, aku tnya lanun tu, dh ori ker? dia bersungguh2 ckp sdh clear, cantik, ori ma…(bkn tempat biasa yg aku selalu beli)..biler balik rmh jek, try tgk, mmg mcm gampang…padan muka aku beli lanun pnya dvd…

biler muvi ni keluar, aku bc review kat yahoo movie, rating yg ckp bagus dr pengkritik hollywood…jdnyer aku terus layan cite ni kat setiawan…mcm biasa, lyn sorang2 sudey….anda pasti xkn tertido…

watch-The-Taking-of-Pelham-123-trailermuvi ini adaptasi dr novel dan pernah di terjemahkn ke layar perak pd 70-an spt poster di atas ini..jd utk thn 2009, kesesuaian jln cerita dgn keadaan sekarang, menjd pertaruhan oleh pengarah…down jones, internet, wi-fi,hp menjd elemen penting dlm keseluruhan penceritaan…

taking_of_pelham_one_two_threeabaikan bulan june itu sbb d msia, kuar july 2009 😛

cerita bermula apabila Walter Garber (Denzel Washington) diturunkn pangkat menjg trafik subway di kata new york selepas disyaki terlibat dgn rasuah dlm pembelian gerabak baru drpd Jepun…

pelham123top1

yg kebetulan menjadi kesukaan Ryder (John Travolta) semasa berunding dgnnya selepas merampas gerabak keretapi bawah tanah dgn menuntut sejumlah USD$10mil..

travolta123BIG2904_468x607

cerita ini bg aku yg ckp menarik apabila jln cerita bkn hnya mengenai rampasan subway @ isu pengganas global tetapi melibatkn urusan pasaran saham di Down Jones…Ryder seorang bekas broker yg menjalani hukuman penjara dgn bekas pengendali subway menuntut dendam apabila meraka merasakn New York tidak berlaku adil pd mereka..

apabila berita mengenai rampasan subway, index Down Jones merudum jatuh tetapi pasaran Emas terus naik dan memberi peluang pd Ryder utk melabur pada ms yg sama…pemasangan booster wi-fi di laluan keretapi bwh tanah memungkinkn Ryder utk mengemaskini pasaran saham dan meneliti berita tergempar oleh media2 US..sebelum itu pasangan muda yg mengadakn tele-conference sesama meraka memberikan gambaran penuh situasi yg berlaku dlm gerabak keretapi secara online apabila booster tersebut dihidupkan…

keseluruhan muvi ini sgtla best…byk mencarut, mcm biasa edisi msia kena la tapis..elemen ganas, sgt la ganas apabila perampas subway membunuh tebusan tanpa belas kasihan..tiada elemn sex dlm muvi ni kecuali pasangan muda yg main web cam tu, menyelak pakaian menampakkn baju dalam biru kpda teman lelakinyer…

bg yg suka tdo dlm muvi n x suka cerita action, bwk la bantal busuk ke dlm cinema 😀

p/s: fuh lm sungguh aku x tulis skema gini…sehingga berjmpa di lain ulasan muvi…chill yaww…

not going anywhere

not going anywhere

 

Laskar Pelangi (Ost Laskar Pelangi)
by Nidji
mimpi adalah kunci
untuk kita menaklukkan dunia
telah hilang
tanpa lelah sampai engkau
meraihnya
laskar pelangi
takkan terikat waktu
bebaskan mimpimu di angkasa
raih bintang di jiwa
menarilah dan terus tertawa
walau dunia tak seindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia
cinta kepada hidup
memberikan senyuman abadi
walau ini kadang tak adil
tapi cinta lengkapi kita
laskar pelangi
takkan terikat waktu
jangan berhenti mewarnai
jutaan mimpi di bumi
menarilah dan terus tertawa
walau dunia takseindah surga
bersukurlah pada yang kuasa
cinta kita di dunia

Laskar Pelangi (Ost Laskar Pelangi)

by Nidji

mimpi adalah kunci

untuk kita menaklukkan dunia

telah hilang

tanpa lelah sampai engkau

meraihnya

laskar pelangi

takkan terikat waktu

bebaskan mimpimu di angkasa

raih bintang di jiwa

menarilah dan terus tertawa

walau dunia tak seindah surga

bersukurlah pada yang kuasa

cinta kita di dunia

cinta kepada hidup

memberikan senyuman abadi

walau ini kadang tak adil

tapi cinta lengkapi kita

laskar pelangi

takkan terikat waktu

jangan berhenti mewarnai

jutaan mimpi di bumi

menarilah dan terus tertawa

walau dunia takseindah surga

bersukurlah pada yang kuasa

cinta kita di dunia

terdengar plak lagu ni awal2 pg ni…ada kaitan ker…tp ntah bait2 lirik tu sgt puitis…ermmm x tau nk citer per…tp aper pun 2 berita gembira pd org yg pernah hadir dlm hdp aku…aku tumpang gembira jek…
noor faizura dh ada isi….tahniah pd seluruh keluarga…bertambah la ahli family nor tu nnti…
and org australia dh nk bertunang…hepi for her… 🙂
skrg dh blh turunkn semula pelekat ‘KOALA NEXT 10km’ dr notis board depan meja study aku ni…
i’m not going anywhere….try nk habiskn d only subject aku sem ni, FYP…terasa mcm bdk master la plak xde klas, dok wat research memanjang….huhuhu…aku selesa hdp skrg ni w/pun sunyi…haih….nk ngeluh pun wat per kn…Rasulullah ckp x baik ngeluh…cuma org lain dh gerak pd 1 fasa, aku dok mcm ni jgk…fasa yg aku rs bergerak sikit adalah keje part time freelance photography…
so aku x grad lg…yg bakal terima scroll dr Tun Mahathir Ogos ini, gud luck pd korang…
for photoshoot, klau korang nk cover outdoor leh contact aku…membe2 aku x cas mahal..yg akn cover mayb 2 photographer…sebarang pertanyaan leh email aku @ topaz_jnr@yahoo.com atau sms aku 017-5417080
klau korang nk kawen pun leh contact aku 😀
Internet syiall

Internet syiall

agak jiwa kacau la kn pg2 buta ni…ntah la emo semcm pas bc blog seseorg…yg akhirnyer internet aku maki2…budus btol aku bkn x tau mmg slow skrg ni…

aku xtau area lain, tp area perak terutama Ipoh, Bt Gajah, rmh aku, Lumut, Manjung, UTP mmg akn ada gangguan kelembapan internet…daerah2 lain aku xtau ler guano…ngri2 lain lg la aku x tau…

dlm forum photographer ipoh, ada 2 org yg aku kenal berkait rapat dgn TM Ipoh…sorang tu tech stremayx ipoh, yg sorang tu bapak dia keje ngan TM..mula2 aku tnya membe aku edzuan yg bapak dia koje ngan TM…dia ckp TM tgh nk upgrade sistem ke High Speed Broadband..so tuko server etc..bapak dia sendri pun ulang alik manjung-bt Gajah (rmh dia ler)-ipoh nk nyetelkn pengupgradean ini..(fuh bhsa aku)..so timbul la perihal beli sistem org lain x pkai n jual balik sistem kte yg sedia ada ke ngra dunia ke-3…biasala bisnes kn…

kedua, aku tnya membe forum aku ms kami g shooting fotovela wedding customer gp diaorg kat ayo terjun mn ntah…ape keheynyer yeop tenet slow bangat…maka dia mengakui akn pengupgradean itu…aku tnya deme nk tuko sistem per? deme nk tuko dr streamyx land line kpda wireless xlm lg…pe fak…bodohnyer…org atas TM x belajo comm ke kat uni??? patutla promosi streamyx kat tv bayo RM10 jek utk modem wireless free….broadband package yg guna nasi lemak tu kelajuannyer brape la sgt…RM68/month tanpa perlu ada tepon land line…yg sbnrnyer kena tmbh lg ntah brape ringgit sbb xde tepon rmh yg jdnyer kena bayo RM100++ atas sbb sewa line…then tmbh lg RM10 utk modem wireless free….

haih…tau x brape loss utk connection tu nnti…tau x nape mereka nk introduce wireless broadband??? sbb keme akn pkai 1 jek IP Adress n benda tu mcm id korang dlm alam maya ini…ada fraud scam..hntr gmbr lucah…lyn blue..semua leh detect sbb ip itu jek yg akn naik…ckp la pelanggan Celcom broandband kena kencing dgn unlimeted isu tu…

skrg ni cuma deme jek yg monopoli broadband seluruh msia…sbb tu la nk x nk kte terpaksa ikut…

jd xpyh nk merungut klau tenet kat bilik yg kononyer dh upgrade begitu laju ni menjd slow…aku emo kat diri aku jek…full stop…

Harry Potter and The Half Blood of Prince

Harry Potter and The Half Blood of Prince

dek kerana skrg ni pkul 3.16am dan tenet secara mervelesnyer laju jek, aku terasa nk ulas muvi ni yg aku br hbs tgk kire2 3jam yg lalu…

Mulanyer aku x suka sgt series potter ni…aku penah tgk yg 1st dulu ms kat UiTM Penang..ms tu subjek English BEL, n lec aku pasang cite tersebut…owh UiTM Penang…rindu sey byk kenangan..denggg off topik, xpe abaikn..

jdnyer adik bongsu aku minat plak tgk cite ni dan aku sbgai tokan DVD pirate kat rmh aku, beli la yg 4 in 1 pnya series…dh xde pebenda aku nk wat kat rmh ms cuti..msk siap2 n layan marathon series ni…pergh best la pulak…biler aku dpt tau half blood of prince nk kuar, aku kalut cr yg series ke-5…dr satu2 kedai pirate yg aku tau tnya xdek dlm simpanan diaorg..ala diaorg main jual je kn…last2 mintak tlg kat membe beli kat penang…kn aku ckp penang best…tmbh2 kat perda tu kn…sudah2 lupakn topaz….

harry_potter_half_blood_prince_dumbledore_potter

jdnyer td aku lyn la cite di atas…biler bc paper hrtu yg watak potter tinggal lg 2 episod slps ni, aku phm la yg realitinyer potter dlm muvi semakin membesar dr aper yg dibyngkn oleh pembc novel potter ni…jd kisah diatas pd dasarnyer bg aku agak mendatar dgn xde lngsg konflik yg betul2 memberi kesan..buktinyer org yg duduk sblh kiri n kanan aku LEH TERTIDO!!!! ceh pantang besar aku klau org tido ms tgk muvi…lain kali nk tdo jgn msk cinema okey…

sbb mendatar, aku rs pengarah cuba nk cr turning point yg deme ni udah beso..jd pengarah main dgn element percintaan sesame mereka…yep aku akui angle sinematografi semasa adegan bercinta sgt2 la best…sgt x clear Half blood of Prince tu adalah saper sbbnyer potter hnya mengenali org tersebut hnya pd buku Advance of Portion Magic kepunyaan prince itu…yg akhir muvi rupe2nyer prince tersebut adalah Prof Snape…

hbp-harry

ini ler rupenyer buku text kepunyaan Half Blood of Prince itu…

mendatar sbb xde klimax yg betul2 kaw…cuma kematian Dumblerdore jek…yg ke-6 br byk fight2 kot…

nk rekemen korang tgk pun aku no komen…ikut interest masing2…kang ada jgk yg dok tdo dlm cinema lg kang…nk kata bosan, bg aku x la…sbbnyer aku suka tgk shoot yg pengarah ni buat…menarik…kaler blend…in fact poster utk muvi yg kat atas tu pun, aku teringin nk try wat..

penjaga moral…

penjaga moral…

lamer dh x berceloteh…asyik upload gambo jek…haih…tp biasala dok rmh bkn wat pe pun, tgk astro jek ngan dvd bagai…yg ada sekuel, aku marathon smpai lebam bijik mata, bukak home theater kuat2…sukati la kuat mn aku nk pasang, rmh aku kn..biler dh balik utp ni, tv dh xde…klas pun dh xde…makanyer aku akn start merapu lg dlm blog ni…sukati ler korang nk bc ke x…

sesuai dgn tajuk d atas, aku dh bosan dgn org dok ckp2 psal shooting aku kat Tambun tempoh hari…aper la pendek pnya akal korang ni…yg seolah2 cuba nk jd penjaga moral, itu xleh ini xleh…weit, sukati aku ler…korang x suka jgn tengok…aper da…yg kdg2 aku heran jgk, diaorg pun kongsi kesukaan yg samer…klau ada membe ajak shoot model, ikut jgk..model dedah sana, dedah sini, nmpk ketiak, nmpk tali bra, nmpk pusat, peluk2…cuma bezanyer aku x post kat alam maya…itu persepsi diaorg..dh tau benda tu x elok ke wat per la korang ikut…samer jek per…xke malu biler ogr lain dpt tau…’ala kata org konon, yg dia tu folo si anu g shoot model leh plak’ dengggg….

biler g kuar mkn ngan geng2 photographer utp ni, diaorg pun terlepas ckp…’aku balik bilik tgk sek2 ni pun layan Anugerah Planet Music’ padahal mlm tersebut adalah closing Tilawah Al-Quran kat UTP…hurmmm guano tu…suka erk tgk penari2 indon tu yg pkai skirt…yg bukak2 seluar…haih…penjaga moral…

biler aku dh bosan dgn sek2 ni, xpyh perli2 aku…aku sendri akn ignore korang…at d end of d day akn ckp, ‘topaz shoot model x nk ajak’ butuh korang, mmg aku xkn ajak dh skrg ni…

biler sgt2 anoying, last result, aku dok rmh aku kat Ayer Tawar…mn Ayer Tawar tu??? ala on d way korang nk pg Lumut dgn Setiawan..sblm jmpe tempat2 tu, for sure akn lalu betul2 depan rmh aku sbbnyer highway Ipoh-Lumut ada tu je la…..nk x nk jek korang nk jmpe aku kn….xpela aku x penting pun utk korang…xpe aku phm…

rmai betul org yg lahir pd July kn??? mcm mn korang wish birthday aku pd 9 July hrtu, aku ucapkn kat Naz Hepi Besday jgk…semoga dpt keje bleh belanje aku mkn 😀

hurm pkul 3pg tenet laju…YM mcm biasa xleh msk kat UTP ni…aper2 halkorang sms je la aku erk…kedit aku berlambak2 ni…lg 10 hari dh nk top up lg RM30..hrni baki kedit aku RM31.05…ala aku xde saper nk contact2 nk calling2 deeee…

editing…

editing…

yeazza aku peroleh secret resepi dr sifu aku Sheikh Naqshi (link tgk kat sblh kanan ni…)…teruja nk main photoshop…ni yg aku nk godek semua album2 gmbr yg aku dh amik utk apply editing mcm ni…

umum dh tau aku ni mmg giler gambo..so jgn segan silu kongsi gambo korang ngan aku erk…hehehe…jdnyer passion aku utk shoot jg adalah tinggi…ape bile dpt tips camne nk approch bakal2 model yg nk shoot td, lg ler aku teruja nk shoot model…

persetan kn aper org nk ckp kat belakang aku…ada yg komen kat fesbuk aku, yg seumpama aku ni jahat shoot mcm tu (bikini photoshoot)…yg pntg bg aku adalah trust antara photographer dgn model…dan aku tnjkkn output yg mcm mn aku nk n dipersetujui oleh model…

oleh itu, aku cilok gmbr2 assignment dr forum kukubesi utk latihan editing ni…sorryla aku rs mcm x layak jek lg nk post kat sini http://markas.kukubesi.com/v2/index.php

jdnyer aku wat diluar forum..harap bro kukubesi.com x marah erk… 🙂

gempur4ni adalah gambar asal

gempur4-asrultry2sesudah dimanupulasi

gempur5belum editing

gempur5asrultry

so jgn la malu n segan hire aku 😉