selamat datang 2010

selamat datang 2010

new year, new theme…xtau ler sakit mata ke x bc tulisan2 aku ni klau tuko bg warna putih…no more header….simple n ringkas jek layout ni…godek2 kat tenet, xle nk install theme baru…sbb blog ni free kot n x upgrade…rsnyer la, ke aku yg xtau nk install theme baru??? xmcm blog My Wedding aku, blogger.com w/pun free, leh tuko2 layout…

selamat thn baru….azam??? nk cari awex…bosan dh idup sorang2….huhuhu…my babe ckp ada jek prpmn ngorat lelaki…hahaha…

yg cari gaduh ngan aku, aku dh maafkn…ko wat la hal sendri…yg aku plak cr gaduh, mintak maaf dr hujung rambut hingga hujung kaki…

selamat datang thn baru 2010…diam x diam abah masih lagi stroke msk tahun ke-3, dan mungkin akn dpt pencen awal lepas  aku bwk abah ngadap panel pakar perubatan spital manjung hrtu…deme sah kn abah mmg xleh koje dh…tp JPA bkn sng nk lepaskn kakitangan kerajaan…mahupun org2 dr Kementerian Perdana Menteri tu…

diam x diam, arwah mak dh meninggalkn kami msk thn ke-2…ermm…semoga kami sekeluarga tabah hadapi dugaan thn 2010 pulak….

i see u…

i see u…

garapan terbaru drpd director Terminator dan Titanic mengzahirkn Avatar d penghujung thn 2009 ni….gabungan 2 elemen, CGI dan percintaan, membuatkn x terasa pun hampir 3jam berada dlm cinema…i noe, kegilaan avatar dh berlalu, smlm je la br berkesempatan menonton…niat d hati nk maraton sekali ngan Sherlock Holmes, tp ntah knpa promoter filem xnk bwk filem tu ke Ipoh…jenuh belek2 website TGV ngan GSC, dan disahkn ngan mata kepala aku melilau tgk LCD tv showtimes di atas kaunter tiket TGV JJ Ipoh….aku mau tgk Holmes…. 😦

mcm biasa, mmg aku akn lewat 5minit…siot jek cinema kat Sitiawan, betol2 ontime…xde iklan sponsor….w/pun tgk weekdays, rmai jgk org yg x tgk lg cite ni…selalu aku nonton, x smpai 10 org pun…hahaha…best ooo lyn cinema kat sitiawan…

citenyer, manusia yg menapak kat plane pandora nk amik batu yg sekilo regenyer $20mil yg terletak betul2 d bwh pokok tempat suku sakat kaum Na’vi tu menetap…mengklon species kaum Na’vi dan memindahkn memori dan tubuh manusia pd Avatar ini…serampang 2 mata gp manusia ini yg pentingkn ilmu sains dgn mengkaji dgn lbh lanjut element2 d planet pandora dan gp yg nk cr batu batan utk d jual d Bumi….

jake sully yg menggantikn abgnyer dlm misi utk memujuk kaum Na’vi berpindah telah jatuh hati ngan Neytiri yg mengajar Jake cara hidup kaum deme. ada sesetgh kaum ini pandai berbahasa English sbbkn Grace ketua saintis yg terlebih dahulu mendekati puak ini dan mengajar English pd mereka…

apabila jack dh diterima oleh puak ini dan telah memilih Neytiri sbgai pasangannyer, jack berjanji utk menolong puak ini dr manusia yg durjana itu…fuh ayat aku…hahahaha….selain pokok utama penempatan kaum Na’vi ni, kawasan suci yg menempatkn roh nenek moyang mereka dan dipanggil Eyma jg dlm sasaran Org Langit utk dimusnahkn bg tujuan melumpuhkn semangat puak ini utk menentang galian deme…

yg belum tgk tu, tgk ler, pasti x rugi…hehehe…adik aku x suka, nmpk katon sgt katanyer, padahal tgk pun x lg…tp klau area Ipoh ni ada cinema 3D, sah2 aku nonton 3D….yg mcm ni pun dh gempak, apetah lg ngan 3D sistem…

mula2 ingatkn cite ni cite Avatar yg kat tv9 tu…lyn gak penggembaraan mcm tu kn…tp rupenyer cite lain…sepatutnyer, guna org asli yg betul pun dh okek…tp dek kerana xleh nk bogel2, makanya CGI lbh byk membantu…takat nk tnjk puting tetek tu, xdela org nk bising2 sgt kn….hahahaha…

tu je la review aku…nk feel lg, tgk sendri…aku kempunan nk tgk Sherlock Holmes….ingat nk ganti ngan Alvin n Chipmunks la plak…hahaha….

p/s: ye aku lyn sorang2…hdp single kdg2 boring, tp ape nk wat

p.p/s: entry sblm ni psal kecewa tu bkn d tujukn pd model…tp pd photographer lain yg sibuk2 psal diri aku padahal aku lgsg x amik peduli psal dia pun…heran…

kecewa…2

kecewa…2

aku hairan nape org pertikai kn tahap temper aku bile isu kecewa ni naik….ni psal diri aku…mmg la org xphm, sbb bkn korang yg kena kat batang idung sendri…bkn isu bwk mulut sbnrnyer….aku dh x peduli pun kwn yg sorang tu…w/pun aku tau dia byk petik2 name aku sblm ni….nape aku x marah ms tu?? sbb aku x peduli ngan org tu dh….klau isu bwk mulut, awal2 lg dh aku nk meletop…cuba faham benda ni dulu…

tp nk sibuk2 psal diri aku, haih….serius aku dh bosan….aku rs aku ada hak nk meletop…

selama ngan kwn2 lain, sikit pun aku xpenah petik name dia…w/pun aku tau dia akn petik name aku utk aper jg reason bila ngan kwn2 yg lain…klau ada pun jwpn aku tetap same NO KOMEN….tu pun bile sape2 yg bukak cerite…

ntah la…aku fed up….letih…kecewa sgt2…lepas hak aku org lain amik, then hak aku utk berasa marah, kecewa pun org pertikaikn…

selalu aku tulis blog jiwa2…bile korang bc kecewa aku ni, taula korang yg aku amat2 kecewa ngan ape yg berlaku d sekeliling aku….

diam adalah jln selamat….

kecewa

kecewa

deeply dlm hati aku…aku kecewa ngan kwn2 sekeliling aku…plz, jg la kain sendri masing2…

jgn tnya nape lps ni aku akn jd lebih pendiam….peduli ape klau korang nk ckp aku sombong bile x berckp…

nape aku x jwb bbrape soklan? sbbnyer kdg2 pertnyaan tu pertanyaan bodoh…semua nk kena suap…usaha la sendri…semua nk senang jek…

pendek…ringkas…kecewakn aku??? hurm…

just available

just available

aku rs aku selesa gini kot…nk kena mandi bunga br dpt ketemu jodoh kot…hahaha…ces post jiwa2 lagi…xpela, rs muak nk bc, kome beralih la ke blog lain ek…

kdg2 ape yg kte wat utk org tersyg, nmpk mcm x dpt sambutan…kdg2 aku pk, xckp lg ke ape yg aku dh wat??? susah sgt ke demand aku pd dia??? kwn2 yg xtau cerite ckp aku ni kongkong dia…mungkin dia ada rs begitu kot…tp yep kami x declare, ape plak hak dia nk ikut ckp aku kn…makanya buat la ape yg dia suka…

aku ni nothing…kwn2 dia lg penting kot….so bersuka riala sepuas2nyer….klau dulu aku penah ckp, anything for u, tp klau aku sorang jek yg usaha ke arah itu, dia plak xde ape2 action, x jd jgkkn…

ada kwn ckp, dia muda lg…biarla dia nk merasa hdp dunia…aku x penah nk halang dia wat pe yg dia nk…cuma aku demand, bgtau la aku…ke aku ni x penting dlm hdp dia??? aku org last yg dpt tau??? 

ntah…terasa…tp aku chill…bkn sekali dua aku jmpe yg mcm ni…aku x terkejut, sedikit kecewa, ape pengorbanan aku selama ni, x berbalas…mcm post aku yg terdahulu, kesian dtg dan pergi…aku redha…

maaf, aku x lagi sibuk2 nk morning call @ morning sms….maaf jgk klau aku kuat bebel dulu…maaf klau aku perasan nk mampus mencintaimu walhal kamu xde rs pun mcm tu…maaf jika diri ini terlalu bz body terhdp privacy hdpmu….maaf jika ada tersalah kata dr mulut yg lazer ini…halalkn segala mcm mkn minum terdahulu

selamat menghabiskn intern d lembah klang tu…pandai2 jg diri…

pd babe, yg kdg kala melaporkn report dr lembah klang, terima kasih sbb tlg abg long…mission abort…

p/s: demam dh kebah…huhuhu seminggu seksa demam selsema, xde sape yg nk amik tau 😦

p.p/s: mau cari model utk shoot….ada port baik pnya….tp jauh sikit ler… 😀

p.p.p/s: kepla pening tgk LCD jek…samb keje sok pg…harap leh siap cepat…so, gud nite…

fesbok

fesbok

friendster x semeriah dulu…tp dilupa tidak…bermula dr friendster la aku start berblog secara kerap….tp skrg, company msia yg owned friendster..dan friendster berwajah baru….pnya status spt fesbok…

fesbok menjd kegilaan rmai seluruh dunia…smpai kn populariti fesbok mengejutkn admin, yg skrg tgh update server diaorg utk buang bugs yg cuba nk msk dlm sistem fesbok…fesbok ada games, farmville, mafia wars n cafe world dan mcm2 lg yg haram aku x penah try main pun…klau org request, mmg aku block application jek…maleh…

bile aku dgr makcik2 tetiba tnya rmh pengantin ada pc dan internet ke, aku pk…wahhh makcik ni celik IT….sekali tetiba, dia seloroh, habisla tanaman aku…cafe aku la…erk…apekah??? hahahaha….tp yg bagusnyer, makcik2 ni, ada facebok anak2 diaorg which is bagus la nk pantau anak2 diaorg pnya xtvt…ada yg makcik2 ni, nk trun rmh pengantin pun bgtau kat status yg diaorg akn offline selama bbrape hari dan bole dihubungi melalui mobile…

kegilaan fesbok smpaikn ahli politik waima PM sendri dh ada fan page…

dan aku, punyai fesbok, utk shooting dan kumpul connection among photographers… 🙂

Asrul Kamarudin | Create Your Badge

drama king…

drama king…

mula2 penah dgr lagu ni kat xfm…then izry bf ita ada post kat fb…mcm biasa, aku mn tau judul lagu2 ni…klau dgr, then best jek kat telinga aku, terus aku google, xpun msk kat web site radio tu sbb nk tau judul lagu…

projek khas bersama Black Mentor dgn MUH sbb Lan dh tubuhkn gp baru, Azlan & The Typewritter…dek kerana suara Black hampir2 tinggi ngan Lan…

Black & Meet Uncle Hussain – Drama King

Kali pertama aku mengenalimu
Mahu bersama
Mahu bersama
Raut wajahmu bersih
Meyakinkan hati ini
Aku terpaut

Semua dusta palsu
Aku tertipu
Keperibadianmu
Berubah menurut nafsu
Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu

Chorus
Lakon layarmu hebat
Terpukau ku melihat
Isi hati upahan
Sampai bila
Kau mahu tersesat
Tidak kau penat
Hidup penuh muslihat
Mahkotamu Raja Drama

Kau masih berpura-pura
Kata-katamu hanya propaganda
Mengejar hijau ungu
Mata kelabu
Ini bukan kau yang pernah ku kenal dulu
Panggilanmu gelaranmu
Baruku tahu

Ulang Chorus

Panggilanmu gelaranmu
Baru ku tahu
Kau bertapa
Bagai maharaja di atas lembah
Lakon layarmu yang terhebat
Memukau mata melihat
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat
Sampai bila Raja Drama
Sampai bila Raja Drama

Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat
Sampai bila Raja Drama
Sampai bila Raja Drama
Tidak kau penat
Hidup penuh dengan tipu muslihat