henpon baru….

henpon baru….

giler la handpone ni…sgt2 tempting r…nokia E72…sekali aku google la dia pnya spec…

GENERAL 2G Network GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network HSDPA 900 / 1900 / 2100
HSDPA 850 / 1900 / 2100 – American version
Announced 2009, June
Status Available. Released 2009, October
SIZE Dimensions 114 x 58 x 10 mm, 65 cc
Weight 128 g
DISPLAY Type TFT, 16M colors
Size 320 x 240 pixels, 2.36 inches
– Full QWERTY keyboard
– Five-way scroll key
– Accelerometer sensor for auto rotate and tap-for-time
– Optical trackpad
SOUND Alert types Vibration; Downloadable polyphonic, monophonic, MP3 ringtones
Speakerphone Yes
– 3.5 mm audio jack
MEMORY Phonebook Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records Detailed, max 30 days
Internal 250 MB storage, 128 MB RAM
Card slot microSD, up to 16GB, hotswap, buy memory
DATA GPRS Class 32, 100 kbps
EDGE Class 32, 296 kbps
3G HSDPA, 10.2 Mbps; HSUPA 2 Mbps
WLAN Wi-Fi 802.11 b/g, Nokia VoIP 3.0
Bluetooth Yes, v2.0 with A2DP
Infrared port No
USB Yes, v2.0 microUSB
CAMERA Primary 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, LED flash
Video Yes, VGA@15fps
Secondary VGA videocall camera
FEATURES OS Symbian OS 9.3, Series 60 v3.2 UI
CPU ARM 11 600 MHz processor
Messaging SMS, MMS, Email, Instant Messaging
Browser WAP 2.0/xHTML, HTML
Radio Stereo FM radio with RDS; Visual radio
Games Downloadable
Colors Zodium Black, Metal Grey, Topaz Brown, Amethyst Purple
GPS Yes, with A-GPS support; Nokia Maps 3.0
Java Yes, MIDP 2.0
– Digital compass
– WMV/RV/MP4/3GP video player
– MP3/WMA/WAV/RA/AAC/M4A music player
– Document editor (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
– Flash Lite v3.0
– Push to talk
– Voice command/dial
– Organizer
– Printing
BATTERY Standard battery, Li-Po 1500 mAh (BP-4L)
Stand-by Up to 480 h (2G) / 576 h (3G)
Talk time Up to 12 h 30 min (2G) / 6 h (3G)
MISC SAR US 1.39 W/kg (head)     0.88 W/kg (body)
SAR EU 1.31 W/kg (head)

ala terabur plak copy paste aku… xpela…ada comp psal henpon ni…

TRY CLIK SINI

skrg ni sape2 pun leh on9 facebook…huh…jeles…

Advertisements
gempur selagi boleh…

gempur selagi boleh…

skrg musim politik…pilihan raya kecil Hulu Selangor dan bln depan Sibu pulak….so aku tulis ikut musim la kn…memandangkn aku dulu Exco Kelab UMNO Luar Negara GLasgow dulu, dh tentu2 aku sokong BN w/pun pengundi kawasan HS adalah melayu…semangat 1Malaysia ma…

isu calon…ntah ape DSAI dok pilih Zaid Ibrahim yg dtg nun dr qelate…bila azmin ali cabar bongkarkn isu moral ZI, rmai bloggers menyahut cabaran…so kte tunggu ptg ni…ZI, yg menjadi amalan minum arak tiap2 pagi kononnyer…saman kerajaan ngri kelantan PAS sbb hudud…menyokong kes murtad Lina Joy, menampakkn pemilihan beliau oleh AI sbgai x kena dan byk agenda utk diri AI tu sendri…PAS? mcm biasa senyap seribu bhsa…PKR? hancus sedikit demi sedikit…terbaru pemimpin AMK selangor keluar parti…di kedah, penang, situasi yg sama jg berlaku…

kemasukkn pelajar ke unisel pd thn ni yg x smpai seribu org, menampakkn PKR dh HAUP kn unisel yg hnya br 2 thn memegang selangor…

stay tune kat http://www.pisau.net dan http://gerakan-anti-pkr.blogspot.com/

mati hanya sekali….

mati hanya sekali….

mcm siot je kn tag line V3:Samseng Jalanan tu…dh tu mmg mati sekali jek, bole la merempit sana sini….baguih tol la…

Al-Fatihah pd Achik Spin yg same umo ngan aku, 27thn yg kembali ke Rahmatullah smlm akibat kemalangan jln raya…sesungguhnya perkara ghaib mengenai kematian hnya Allah yg Maha Mengetahui…aku pun x folo sgt cite psal accident dia ni…nape bole terbakar…tertido ke…hape ke…aku pun xtau….ape pun ajal itu pasti tiba…

teringat ms arwah mak aku meninggal sethn setgh yg lepas…awalnya nk visit jenazah pakcik aku (adik mak) yg meninggal dunia…masa baca yasin utk arwah pak itam, dia ngadu sesak nafas dan meninggal dlm perjalanan ke hospital slps mengucapkn kalimah syahadah…jantung dia sah x berfungsi dan alat bantuan ‘peacemaker’ di sisi jantung dia tu stop beroperasi…esoknya kami kebumikan 2 jenazah sekali gus…

yg ironinya, pertnyaan mak pd aku mengenai prosedur bile seseorg meninggal di rmh (sbb arwah pakcik meninggal di rumah) pada ptg slps jenazah pakcik di bawa balik dr hospital ke kg, aku cerita kn step by step, aku ulangi utk jenazah mak…

yg x dpt terima kenyataan adalah abah yg mengidap stroke yg lumpuh sblh kiri badan, x sangka mak pegi dulu…short term memory lost abah aku sbbkn saluran darah di kepala dia tersumbat ngan nikotin rokok, menyebabkn dia selalu tnya psal mak seolah2 mak masih hdp lg…tidor dia bertemankn bau badan arwah mak pd baju last yg mak pkai sbgai pengubat rindu…

kdg2 kte xtau kte mati dlm keadaan yg mcm mn…sng ke, susah ke, menyababkn kte menginsafi ape yg telah kte lakukan….Astagfirullah…perlunya kte beristighfar utk menjauhi segala godaan syaitan yg sruh wat kejahatan…

(MAAF LA DOK ULANG CITE NI JEK…NK DETAIL LG PSAL ARWAH MAK AKU, SELAK2 LA BLKG2 PAGE NI)

ape nk dikata…

ape nk dikata…

terasa mcm org bodoh jek balik dr sejid solat jumaat td…nk mkn pun xde selera…pegi dapur terasa nk sepak terajang jek meja mkn…terasa nk tumbuk dinding jek rsnyer…tp bile pk2 balik, bodoh bangang giler aku…tp ialah, ita leh la dok gelak kat aku, bkn kena kat batang idung…hampeh ko ita…aku manusia biasa yg pnya hati dan perasaan…amik hg, ayat pilem aku bagi…

ntahla…aku x ready lagi nk pegi majlis itu…tgk gmbr dia saje wat aku sedih, ape tah lg nk tgk dia depan2…xpela, tgk la mcm mn lg 2-3minggu…kot2 aku ada kekuatan utk itu…tp ape pun, terima kasih menjemput aku…

ape pun jika aku x dpt pegi, selamat pengantin baru aku ucapkn…semoga berbahagia hingga akhir hayat…terima kasih pd memori terdahulu…andai ada salah dan silap, aku minta maaf…

sex itu nikmat…

sex itu nikmat…

nikmat la kot smpai byk sgt bayi kena buang skrg ni….kesian bdk2 tu aku tgk…keseinambungan terhadap status fb aku…

mungkin sbb ni la yg ibu bapa takut kn pendidikan seks diajar di sekolah…tp aku rs, benda ni perlu utk pengetahuan bdk2 sekolah rendah lg…bknnyer ckp, nk geli2 pkai kondom kat budak2…dh tentu PIBG akn tolak pendidikan seks kat sekolah…

aku melihat zina ini adalah salah ibu bapa sendri yg x didik anak2 mereka dgn betul…jgn slhkn dunia internet dan teknologi itu sendri…kalau jati diri mereka kuat, keinginan itu dpt dibendung…x tahan sgt, ckp kat mak bapak nk kawen…ni dh tahap wajib utk kawen klau x dpt tahan nafsu…

seks itu nikmat? aku xtau…xpenah wat projek…gf pun xde…tnya kwn2 yg dh kawen…tentu nikmat, sbb dh halal bg mereka…tiap2 thn bertmbh zuriat mereka….remaja mmg keinginan nk mencuba…tipu la, aku pun penah lalui zmn remaja…skrg ni katerogi remaja lg ke x aku xtau….

der, lu org nk geli2..pkai protection la der…habiskn duit beli rokok, beli la sekali kondom tu….

bg perempuan lak…beli la kat watson ke, guardian ke kondom utk perempuan…

kondom perempuan, fungsinyer spt berikut….

hah amik ko…aku ajar pendidikan seks…

bkn aku nk galakkn remaja khususnyer melayu utk berzina…tp consider situasi ini….1 kapel merancang nk wat projek…then diaorg geli2…tp slh sorang ckp, kte kena pkai protection…so diaorg beli la kondom2 di atas ini….secara psikologinyer, semasa diaorg beli ni, mesti terdetik yg ape bakal berlaku adalah dosa zina…kecuali la hati diaorg dh hitam legam, smpai hidayah pemikiran logik pun xleh capai…

sekali lg, ajaran ibu bapa main peranan di sini….terus terang dr segi emosi, perempuan cepat lentok…betul x? jgn deny it…aku penah tgk gmbr bogel gf membe aku…aku tnya balik, biar betul…dia bgtau, dgn rela hati gf dia bg gmbr2 ni….ermmmm….wow terkejut besar aku…tp tu cite 5 taun yg lepas ms aku kat uk lu…

UK ngra bebas…ko nk wat pe, lantak ko la…tp aku xpenah nk msk pub…kelab mlm bogel etc…mungkin sbb aku x berduit dan aku x suka bau arak dgn asap rokok…Alhamdulillah, aku x hanyut kat ngra org…tp wat aku berfikir sedalam2nyer…

Student Union uni aku bg kondom percuma jek…sbb nk amalkn seks sihat w/pun hakikatnyer mereka berzina…ni cara yg cuba dipraktikkn d malaysia…

nasihat aku pd yg dh terlanjur…segerala pegi ke rumah perlindungan wanita…tlg jgn gugurkn bayi itu…aku jg berharap pindaan undang2 dpt digubal segera bg mengheret lelaki yg bertanggungjwb tu terima hukuman yg sama…xde sperma, mcm mn ovari boleh disenyawakan…

sedih aku dgr pengalaman kwn aku yg folo kwn kolej dia gugurkn kandungan yg berusia 7 bulan somewhere kat KL dgn hnya RM3000….murah sgt ke nilai nyawa bayi itu? 7 bulan dh cukup sifat…roh ditiupkn pd bayi oleh Maha Esa pd usia 4 bulan lagi….

aku ingatkn pd diri aku dan adik beradik aku jgk akan artikel yg aku tulis ini…