ye r aku update la ni…

ye r aku update la ni…

ada gak org folo blog aku ke…huhuhu…x update, dh kena sound…ntah xde mende yg nk kongsi…baik merungut2 kat status facebook smbil org tertnya2 pe keheynyer cite sbnr…ala rmai jek yg dh tinggalkn blog kn…blog kwn2 yg kat sblh kanan ni pun ada yg berbulan2 x update…apetah lg fb…wat housekeeping, aku remove jek kwn2 yg xgerak2 pe2 kat fb tu…maap la ek…

ok kali ni nk review psal cite Robin Hood….mmg best ini celita…hahaha..sbbnyer:

  • aku minat cite epic
  • Russell Crowe berlakon
  • pengarah dan pelakon Gladiator
  • wat kat England

koleksi filem epic yg aku ada…

  • Gladiator
  • Kingdom of Heaven
  • King Athur
  • Braveheart
  • Harry Porter series (kire epic jgk la :P)
  • sherlock holmes (kire filem lama la)

cite mengenai lagenda Robin Hood di Nottingham, England…kisah riwayat RH ni b/mana dia tetiba ada ngri utk ditadbir…cite yg 2jam 15 minit ni, pastu korang x rugi nk bayo harga tiket yg same ngan cite sejam setgh tu kn…hahaha…value added der….

tp cite ni hnya permulaan riwayat hdp RH yg aku bole agak, pengarah cuba nk test market tgk sambutan cite ni…then br la ada susulan RH yg lain…maklum la, seminggu sblm filem ini dilancar kn serentak seluruh dunia, Iron Man 2 mengambil tempat…still leading the chart…owh xde review Iron Man, sbb superhero movie aku x minat…jgn tnya psal batman…x-men…etc…klau ada pun aku lyn spider man tu pun sbb kirsten dust ada…huahuahua….

kerjaya RH bermula sbgai askar upahan oleh King Richard yg menjajah France dan berperang di Holy Land Baitulmaqdis, Palestin. seorang pakar pemanah yg hebat…

akibat mengkritik King Richard, dia digantung tugas dan akn dihukum sbb berlaku kurang ajar sesudah balik ke England…

ala nk cite semua pun pnjg ler…2jam lebih wey…aku mmg x senang duduk tgk cite ni..penuh aksi…xbosan dgn dialog2 yg ntah pe2…gerenti puas ati…tgk..jgn x tgk…hehehe….

p/s: fiexi, saya dh update…tunggu la ntah bile lg nk hapdet…hehehe…