korang percaya hantu ke???

korang percaya hantu ke???

saya mmg sukar nk percaya klau x tgk dgn pale saya sendri…eh jap, entry ni saya tulis pd pkul 2.16am pas balik lepak dgn afiza kat bangi td…schweet x dr damansara ke bangi dgn amik ms lbh kurang sejam drive? teeettttt lari tajuk ek…

bermula dr trailer ini

maka saya pun crla ms yg terluang…maklumla dh bz sgt wat asemen smpaikn ms utk diri sendri pun xde…akhirnyer dpt la..genre paranormal pertama kat msia…nk tgk gak la kn ape yg hebat sgtnyer…takat org kena rasuk ke, kerusi kena tarik ke, semuanyer leh wat @ berlakon kn…kena rasuk tu, dh biasa saya tgk bile wat segmen perubatan islam kat gombak utk WHI…ape la yg nk heran kn…

part2 tu korang leh tgk la dlm muvi tu…sbb klau saya cite pun, bknnyer seram sgt sbb suasana x seram…ye tak???

byk persoalan yg saya nk tnya sbnrnyer…filem ni mmg xde publisiti dan perkenalan pelakon…smpai skrg sy xtau pelakon ini adalah pelakon atau student yg betul2..sbb nyer…

ms mula2 filem ini d tayangkn, ada tulisan pd permulaan yg mengatakan footage ini adalah benar…dan dicantumkn menjadi filem…ikut logik, kirenyer bkn lakonan semula la kn? tol x?

dlm filem ini, ada 2 org yg mati…iaitu

dan

so mn yg dok ckp filem dokumentari yg xde skrip tu? mcm tipu je kn?

ms amar salah satu watak dlm cite ni kena rasuk, dia nk tukar tape camera…sblm tukar, dia dh kena rasuk…persoalan, xkn tape yg dh nk hbs leh running lama lg…ermmmm mushkil…

lihat gmbr yg sy cilok dr blog uncle seekers tu…gmbr pertama, semasa kena bunuh…permulaan cerita, uncle ada pesan suh standby bateri camera…jd mn dtgnyer wayar2 dlm gmbr tu? ermmmm mushkil lg…

gmbr kedua…lihat dahi simati…berkerut…mn ada org mati berkerut dahi…

so perkataan yg kuar awal2 filem ni yg ckp guna footage sbnr, mcm tipu jek…

sila bukak blog uncleseekers…entry 22hb april ada yg email uncle dan tnya soklan2…tp dia x dpt jwb dan suh tunggu jawapan dr primeworks…terasa saya plak nk naik ats jmpe big bos sendri tnya kesudahan filem ni kot…hahahaha…

so xdela nk seram sgt kot pas semua persoalan tu saya timbulkn…tp klau nk diikutkn, klau betul la…berjaya jgk cite ni naikkn bulu roma saya…ye la, dh elok2 makhluk tu dok jd istana tu kn…yg dok kacau sape suh…kdg2 pelik gak geng2 paranormal ni…xtentu psal nk cr hantu…

pd yg x percaya hantu tu, elok la tgk filem ni kot…bile rs nk takut jek, pk balik persoalan2 yg saya lontarkn kat atas…mesti x takut dh…

Advertisements
being part of media…

being part of media…

sy xpenah nyesal x msk dlm bidang engineering…bg sy, ilmu tu penting dan ckp berharga…so, klau dh belajar, ape yg membazirnyer? jd bile kuar asemen, dan reporter (bahasa kita) @ broadcast journalist (bahasa media) kuar dgn sy, naik kete sy dan tgk kad pelajar UTP, diaorg terkejut sy hnya cameraman dan bkn msk line engineering…so? ape slhnyernyer kn…

dulu sy x gantung pun dlm kete…bknnyer nk bangga sgt jd bekas pelajar UTP, tp sesetgh BJ nk pnndg muka kte pun mcm jijik jek dan anggap semua cameraman cabok, sy nk bg pengajaran kpda mrk…dgn karektor sy yg suka bertnya, dlm line media ni, byk yg kte xtau, jd tau…

jd stringer (sila klik ini http://en.wikipedia.org/wiki/Stringer_(journalism)) khusus dlm camera, cabar diri utk buat yg terbaik…selalunyer sy akn wat keje ikut call shoot dr BJ…sbbnyer pas shooting, diaorg yg akn edit visual…jd klau shoot gegar dan berterabur, sah2 diaorg x panggil asemen lg…ingat, stringer dpt job ats booking dr BJ…lps shoot, mulut sy biasanyer akn bising bertnya itu ini pd subjek xkirala sape dia tu even dato’ sekali pun…topik paling best, tentula politik…cuma hrtu, sekejap sgt interview ahli parlimen YB Datuk Zahrin (Bebas)…bkn nk tnjk lagak…sbb tu stp soalan yg sy kemukakan, slps waktu sesi interview dan lps back up visual yg sy kena amik…dan kdg2 BJ pun x terpk soalan itu semasa interview…

being part of media, byk yg kte tau dlm konteks hdp d msia ini…takat org nk nafikn video seks 20 minit tu, lantak org la…diaorg ada pandangan msg2…tp jika sy, video itu benar…mcm mn sy tau, rujukla yg tersirat dlm tajuk entry ini…klau takat isu DNA Y tu, sy bole ckp, dia akn gol klau kasi secara sukarela…sbb tu isu tu main tarik tali lg skrg ni..

semasa ikut operasi 999, sy bole ckpkn rakyat msia sgt2 bangga hdp d tanah air..berbanding PATI bangla yg hnya mampu kutip RM 2 sehari d tempat mereka…tp soalannyer, xkn la rakyat msia nk angkut sampah tiap2 hr kat rmh2 kn? secara purata mereka hntr sejumlah RM 500-700 sebulan ke ngra msg2..alangkah mewahnyer keluarga mereka d sana…

being part of media, sy boleh tgk ngra msia secara lbh meluas di angle yg lain…secara neutral mungkin…sy akui kdg2 pandangan sy mungkin sesetgh pihak anggap berat sblh..tp org yg beranggapan begitu, knpa x ckp diri sendri bile hentam kerajaan? pelik bkn, abg beria hentam kerajaan, tp wish adik gud luck utk interview biasiswa JPA…hahaha…tp itu la msia…

ilmu engineering byk bantu PR sy dlm being part of media…dlm engineering course, kte jgk d ajar mengenai pengurusan…sy bkn cameraman cabok…sekian…

p/s: mcm berat jek entry kali ni kn?