kerja

kerja

Sy full time photographer skrg…tgh mencr keje tetap..korang ada keje? Hehehe..bln 6, tiap2 minggu ada job..tu je la yg ada pun..dh ada target nk hntr resume sbnrnyer..tp bile dh siap album customer, dok tangguh2..bile adik dpt keje kat jeddah…arghhh xleh, mlm ni jgk aku send resume kat 2-3 company terdiri dr production house, karangkraf etc..sume keje berkaitan dgn camera..xde kena mengena pun dgn letrik..

Pas lyn karak td, jenguk bwh OU, ada set pelancaran vitegen oleh datin seri rosmah mansor..terpk plak sape dr mag department yg cover event tu..gatal lak tgn nk ngeshoot..

Ms tgh mkn, tetiba ex-bos call mintak tlg cover launching mabelline kat kl..terus aku ckp boleh..kat ofis, penerbit WHI kak sherry tny aku wat pe skrg ni..aku ckp aku freelance skrg ni..

‘Adik, klau aku ofer jd reporter+cameraman ko nk x?’, kak sherry tny

Aku ckp xde basic, bole ke keje.. Dia ckp bole pny..nnti dia tny bos..

Hamik, xterpk pun smpai ke situ..paling2 busuk pun aku nk keje cameraman tetap kat situ..sbbnyer tetap..sng aku nk wat loan itu ini kn..

Pg assignment kat bar mn ntah..gps garmin aku tertinggal kat bilik..wahhh interview liyana jasmay lg tu..kiut sgt..hahaha..gegurl2 gitu..

Pendek kata, aku xdpt nk larikn diri utk suka keje dlm bidang ini..tp tu la kn, ape nk kata..fiza jek pernah tau nape aku nk berenti..

P/s: aku br tau keypad enter kat blackberry ini..hehehe..

Advertisements
diperbodohkn..

diperbodohkn..

Xpe yusry, kau menang kali ni..aku terima permainan kau dlm karak hrni..ok aku ngalah.. Last2 br kau tnjk nape skrip abg long norman mcm tu ek…fine…skrip leret2 here n there sikit2 xpela..sbb ending karak mcm tu..ok fine..aku angkat tgn tabik…diperbodohkn? Dipermainkn? Aku senyum jek kuar cinema hrni…aku download soundtrack karak ek..jgn mara yusry…thums up utk karak..xdpt kutipan best pun, aku puas tgk karak..

nur aminah

nur aminah

ms nur kasih bermain d tv3…semua cerita psal ke best kn cerita itu…khabir pengarah…sape? aku google…mamat india mn ntah dok msia, tnjk lagak..

‘aku nk jd sopan, setia mcm nur aminah’, kata ita

owh blog ita penuh dgn nama ‘adam’ dia…patutla dia sibuk cite nk kawen dh skrg ni…tgk susun atur nama itu pun dh tau dh niat hati dia…

—————————————————————————————————–

kendian, aku lyn la nur kasih kat tonton jek…1st episod lg aku dok pelik camne dia edit langit ada 2 kaler…hahaha…tu la aku, jgn pelik cite sedih ke kelakar ke, tp aku pnya dahi berkerut tgk shoot camera…

itu 2 thn yg lepas…thn2 berikutnyer, ulangan waktu sahur…skrg ada lg ulangan dia..sekali dgn the movie…ah, aku dh berenti keje cameraman, klau x, aku yg interview nur aminah, adam dan aidil semasa tayangan perdana hrtu…xde rezeki…biarkn…

bile org tny best ke x? aku ckp x best…baik lyn the series skrg ni kat tv3..byk sbb aku x suka garapan terbaru mira mustafa ini…xde idea…xtau nk mati watak mcm mn…bunyi mcm aku hebat sgt ke? hahaha…

ni la bahayanyer bwk the series ke the movie…selalunya org try test dulu kat the movie, then kembangkn watak dan plot ke the series…

mcm ne nk cite ek…

1. mula2 lg dh xbetul…padi tgh hijau…then kat rmh padi dh potong…teknikal kn? ape nk kisah…tp aku perati kot…klau nk cite time line pnjg pun, rsnya x…hello, kg aku kat bendang kot..dan aku nmpk jambatan yg selalu aku main dulu dlm cite ini..

2. bini aidil mati-xlogik…sbbkn layang2? adeh…agak2 la mira…xkn la bini aidil tu bengong ke, hyper ke, terencat ke, dia waras kot…then mati kat kawasan perumahan kaya2? aisey…cr alasan lain leh x?

3. cerita leret2 d jordan…hilang d gurun…redundant la mcm d series…hilang lg..kena tawan lg…lg satu celah mn lak jordan ada ketapi steam skrg ni…adeh…bosan scene d jordan…baik kembangkn kelas sukarelawan utk bdk2 ‘nakal’ tu…

4. cgi hampeh…serius…tlg la improve kabir…xlawa pun…klau dulu dlm sepi wat sikit2, aku leh terima lg..filem setem sbb komedi aksi pun aku leh terima..utk filem serius mcm ni, plz la perhaluskn lg..scene ketapi meletop…tight shoot, dh cantik dh w.pun aku tau shooting itu dlm green studio…tp yg dok letak ‘tayar’ ketapi yg x smpai sedepa sblh adam tu wat pe…potong la…nmpk sgt x logiknyer…celah mn lak msia jd ngra maju dgn guna wind turbine…agak2la…klau nk, dr dulu lg msia dh wat…ni letak cgi mcm dh ada wind farm lak…der, aku student elektrik kot…msia xde angin yg kuat smpai nk jana elektrik dr wind…yg dok ada 1 kat pulau perhentian pun, terkial2 nk bg pusing…

cerita meleret2 yg aku xtau pun ape yg dia nk mainkn…kalu takat nk main emosi, yep mira bagus dlm garap skrip…yg berjaya sentuh perasaan aku..anak aidil yg sulong cuba berlagak tabah sedangkn dia br bdk2…scene mak-anak antara adam dgn mak dia beri kesan…sbb aku xde mak…dulu tu la cr aku berkomunikasi ngan mak…ape saje aku sembang dgn mak…scene adam-aminah klise la…cinta sgt2…cr balik cincin la ape la…cr idea best sikit…

adam-bbrapa kali tempuh kemalangan, xmati2 jgk…sekali udah la…smpai berkali2 rs meleret2 pulak..

meleret, xbest sbb aku rs diaorg dh kembangkn konflik ms the series dulu…jd bile msk the movie-hampeh…

aku lyn 1st day sbbnyer tertinggal peluang utk media hrtu…tp sengaja biarkn seminggu utk review sbb nk tgk ape yg kwn2 dh tgk…

ape pun, terpulang pd kwn2 yg belum tgk…takat nk keluarkn air mata, sedih la ape la…klise…aku lyn sorang2 d kalangan kapel2 yg tgk sekali…sedu2 gf menangis, bf pujuk…

p/s: still searching my nur aminah 😉

tiada tajuk

tiada tajuk

Rs lapar pulak tgh mlm ni..sambil kendong novel ‘cekik’ keluaran fixi kepunyaan amir mohammad, novelis dan pengarah kontroversi yg aku dpt sbgai goodie bag pelancaran companynya dulu..br mukasurat 20, bait2 perenggan menceritakan keenakkan mkn mcd membuatkn perutku sedia lapar.. Ahh kakak ni salah refill coke aku..aku suh refill lite coke td..lyn je la..koleksi gelas free coke mcd dh menambah yg ke-4..minggu ni warna pink..dh ada 2 warna pink..menunjukkn minggu ni saja dh 2 kali aku ke mcd..malas masak..jemu nasi..sesekali mau saja melalukn tekak ini dgn menu lain..berenti sekejap bc novel cekik ini..awal2 lg sdh ada konflik seks dlmnya..kata amir dulu, novel2 keluarannya lain dr yg lain..lbh kepada urban dan kotemporari, bkn mcm novel2 biasa d luar sana yg menggunakan bhsa persuratan melayu..aku selesa dgn fixi..amir suruh like fan page fixi d fb..ahh aku lupa lg walaupun kerja aku hr2 meng-refresh home fb berkali2..aku bole bet wartawan Malaysia Hari Ini, Yaya yg sama2 wat liputan pelancaran fixi, x baca lg novel2 hadiah yg 3 buah itu..klau cameraman xde ms, apetah lg reporter..fixi yg menandatangani mou bersama primeworks studio memastikan mou ringkas itu dibuat liputannya..primeworks studio yg running rancangan tv3 skrg ni.. Sejuk..rs mcm nk hujan..terfikir mau tukar order ke kopi d kaunter td, tp selera big mac dgn kopi, xlyn pulak..rokok dunhill yg 3hari lepas pnya, br msk batang ke-3 aku isap hrni..maknanya dlm kotak, ada 17batang lg..janji aku kat bdk kecik, afiza, akn berenti merokok…dh berenti dh hrtu, 2minggu xisap sbb batuk dgn sakit tekak..tp p.shoot pnya fasal dek menunggu makeup artis siap menempel segala2 yg ada dlm kotak mekap, menjdkn ianya kembali berasap..merokok bila d luar saja..d rmh, aku x perasap..kdg2 usia rokok smpaikn seminggu, br hbs..masuk angin, xsedap, rs kelat..helah aku utk berenti..ni kotak terakhir, aku pasti terakhir..maaf, tempelan ini ditaip menggunakan blackberry, jd tiada perenggan..tempelan ringkas menandakan aku update blog hrni..teh syuhada, penyampai Wanita Hari Ini, suh aku apply jd reporter d tv3..layak kah aku? Samb bc novel sikit, habiskan sundee choc dan balik rmh..

i stalk ur profile…

i stalk ur profile…

aku dh giler dgn lagu ni…tiap2 pagi bgn kena dgr lagu ni…lagu ni dr penyanyi berasal dr brunei…mula2 utube walking, ternmpk tajuk lagu ni…dlm hr, hekeleh, judul dh la campur english malay kn…sekali main, terus suka…telinga aku lain…sekali dgr, best, hr2 lyn pun xpe kn…hehehe…rsnyer tiap2 hr stalk fb fiexa…tp tau dh mmg xde update…sbb tu selalu stalk blog dia…sekali dia dh tutup kejap hrtu…maunyer x hangin badan aku…skrg dh bukak balik….weeeeeeeeeeeee…nk coklat 😉

jln2 lg kat utube..maklumla aku kdg2 cr tutorial setup lampu2 utk p.shoot…skrg nk main high fashion lak…kena la cr rujukan…

terjumpe lak awex ni…lawa ooo…brunei jgk…dia balas balik lagu mamat atas ni…hehehe…mcm suet jek kn…lyn version awex lak….