bila cuba nk tegakkn benang yg basah…

bila cuba nk tegakkn benang yg basah…

pelik…terang2 video tu dia yg wat…tp nape nk butakn mata? xde saksi? yg dok pasang tu bkn saksi? saksi yg x meragui kata deme yee…erk…timbalan presiden yg baru tu x ragu ke? knpa pilih org yg ada kes khalwat dgn bini org? erk…erk…alih2 kena muka sendri jgk…alih2 dok pusing kenaikan harga barang…bile minyak xnaik, x plak nk syukur…kutuk lak kenaikan tarif letrik…erk…erk…bile mamat ini bg hujah pendek kat utusan ruangan forum…bwk2la berpikir secara waras…

Baju terkoyak Nabi Yusuf jadi bukti

 

BUDAK Lipis

 

TERKEJUT dengan kenyataan seorang yang alim dan warak kononnya CCTV atau video tidak boleh dijadikan bahan bukti dalam perlakuan seks.

Saya ingin membuka kembali kisah Nabi Yusuf. Dipendekkan cerita, baju Nabi Yusuf yang terkoyak di belakangnya telah menjadi bukti kukuh untuk membuktikan baginda tidak berniat untuk melakukan onar kepada Siti Zulaikha.

Kesimpulannya, kisah yang telah diceritakan dalam al-Quran itu seharusnya dijadikan pedoman kepada sekalian umat sepanjang zaman.

Sedangkan manusia zaman dahulu pun boleh menerima sesuatu yang tidak bermata dan bertelinga untuk membantu dalam menyelesaikan masalah, manusia jenis apakah yang mahu menolak teknologi CCTV ini?

 

petikan http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0608&pub=Utusan_Malaysia&sec=Forum&pg=fo_05.htm

psikologi terbalik…

psikologi terbalik…

dibaca sbgai reversed psychology…

yep, aku sedar peredaran zmn berblog semakin terhakis dgn bergerak pantasnyer fb…lihat saje rakan2 utp aku yg dh berenti berblog dek kerana kesibukan bekerja yg padahal, diaorg selalu jenguk fb…sian kn blog…aku akui, aku jg jarang2 update blog tetapi x bermakna aku lupekn blogging…jarang2 bermakna ada2 la sesekali aku post entry kn…kn…kemajuan teknologi seiring dgn berblogging…skrg dh boleh update guna blackberry dan iphone mahupun android machines. lg la dgn ipad2, tablet etc…mahu x mahu je nk hapdate pun…masa? alah, korang dok tercongok chat kat fb ms keje tu ada lak masa…lol (afiza bile mau angkat iphone4?)

pagi2 rutin harian aku mesti bc paper msia…klik espn soccer bc gosip transfer psal bola…jgnla dengki chelsea nk beli player power2, kn minyak dunia naik rege…kte team minyak kn…tp city pun jahat jgk…metang2 dia lg kaya kn…hehe…then almost search aku kat google psal ape yg diberitakn oleh wartawan dlm paper…cthnyer berita makcik hajjah ini yg mengaku murtad dan memburuk2kn islam dlm twitter dan blog beliau…

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0608&pub=Utusan_Malaysia&sec=Jenayah&pg=je_02.htm

then pencarian google aku pun bermula…copy paste kat twitter accnt makcik ni, then terjmp la blog beliau…korang cr sendri la ek..nnti dia leh trace korang click blog tu dr page aku ni haa…bole thn jgk lancang mulut makcik tu…malas nk amik pot…kuikuikui…

bln lepas, kerajaan tutup 1 blog yg jg kutuk islam…sentimen agama katanya…yg ini kerajaan xleh nk tutup…sbbnyer…ni yg psikologi terbalik ni…

kebebasan bersuara diutarakn oleh tun abdullah yg memakan diri sendri…tp arus perdana alternatif x mungkin kte sisihkn…perjanjian internet jgk yg melarang campur tgn kerajaan utk sekat penggunaan ‘www’..xmcm china yg sekat sesetgh web pd rakyatnyer…sapela msia klau nk dibandingkn dgn kuasa dunia china tu kn…jd jgn salahkn teknologi…najib pun terpaksa hire org utk kemaskini fb, twitter dgn blog dia…nmpk x…

nk d jadikn cerite, makcik ni dok tweet2 sumpah seranah pastu dok @ kat najib…mmgla org tua tu sedar kehadiran makcik ni…yg jd soalan, knpa? nk g tau 1 dunia yg dia dh murtad dan kutuk2 islam? mcm ko mmg kaki arak tp bwk kete dgn kandungan alkohol tinggi dlm darah…motiff???

blog bln lepas yg kena block tu jg dtgnyer dr hosting wordpress…utk makluman, wordpress mengamalkn kebebasan bersuara tanpa batasan…lantak la korang nk tulis ape..tu polisi mereka…jd bile kerajaan minta kerjasama wordpress utk block blog itu, diaorg xnk kerjasama sbb kn polisi diaorg tu…ape yg kerajaan bole wat adalah utk block ip address pengguna itu shja..klau dia pengguna unifi mcm aku ni, mmg masak…mmg fix ip…klau pengguna streamyx, restart jek model dan ip add akn bertukar, tp klau TM semak balik history ip, mmg kantoi..klau pengguna maxis/celcom/digi/p1/yes/etc…baik potong bil, dan pindah rmh sblm SKMM buat tangkapan kat rmh korang…paling baik, pedajal member, guna accnt member…hahaha…

makcik hajjah ini kata laporan utusan tersebut menggunakn pelayar luar ngri…yg sbnrnyer leh install jek plug in tu kat blog korang…cr2nyer, korang google je la ek…aku x reti wat sbb x terpk nk nyusahkn bdn…silap2 msk penjara jek nnti…korang mainla sorok2 kat msia ni ngan polis…xmau aku…

cr penulisan makcik ni suka sgt guna ayat berulang2…watkn bosan pun nk bc…xterpk pun kte nk murtad..cuma xphm knp jiwa dia kacau benar…kot ye dh murtad, nape guna perkataan ‘hajjah’? bkn ke dia iktiraf islam jgk..tp ntah la..lantak dia ler kn…ape pun, tu la powernyer blog…w/pun dh kureng tp ianyer tetap ada peminat tersendri…

calo u olls….zazzzssss

kaki wayang

kaki wayang

ye, mmg sy kaki wayang…sejak zmn belajar uitm dulu…dulu hr rabu hari meeting la konon2nyer kat uni..so klas ptg mmg xde…hr rabu lak hari diskaun utk student…dh tu mmg menonton je la kejenyer…klau pilem tu x sebulu ngan aku, mmg aku lyn sorang2 je..

pg UK, kaki wayang jgk…housemate siap jd membership lg…msk free stp masa…ye la student phd, study microb…nk stress kn bakteria pun amik ms…dlm ms tu la yg dia g nonton…aku lak, selalu lyn pas hbs keje…

dok utp, pun lyn muvi gak…klau x kat ipoh, kat manjung jek…pun lyn sengsorang…pendek kata dh biasa ler lyn sorang2 ni…

dok kl, lg la kaki wayang…xpe lyn sorang2 pun…paling xleh blah, 1st show nur kasih…semuanyer berkasih2an dlm cinema..aku wat dek je la..nk kasih ngan sape…hahaha…klau tiz ada slbh time tu, mmg berkasih2an la ngan dia…

dan td, lyn x-men:first class…sejarah otai2 x-men..mcm mn tertubuhnyer sekolah mutan tu…dan konflik yg berlaku…

dan mmg aku lyn sorang2…

sok kuar official muvi tu…ada ms, korang tgk la ek…xde review pun utk muvi itu..leh bc kat tenet…berlambak 😉