hati perasaan..

hati perasaan..

Susah nk ckp psal hati dan perasaan ni..kdg2 kte xtau pun ape yg kte nk..kdg2 kte rs kte dh buat yg terbaik, tp ada je yg xkena..

Ms jg abah dlm wad 2hr lps, aku lepak kat ruang menunggu..lepak2 ada tv..lyn tv..ada cite ‘tiada lagi’ kat tv2..lama btl aku xlyn drama kat rtm..ok dh ada gmbran bilik tv spital? Moved on

Cite tu psal bdk nerd yg selalu kena buli..tp bknnya kena pkul..cuma lurus bendul..xpernah bantah w/pun bkn keje dia ms d ofis..sblm itu, d zmn sek nya jg beliau d buli..kena angkat buku ke bilik guru, berlapar d sek d sbbkn beri bekal pd rakan yg kononnya xbwk duit (maknya bekal mknn yg sdp-kwn mintak semua)..lakonan nerd oleh fahrin ahmad..

Sesuatu yg nyata, beliau paling syg pd maknya..w/pun mak dia dh ajar spya tegas dan dpt bezakn yg mn tlg dan yg mn amik kesempatan..

Ok, nerd ini watkn beliau seorang yg paling lurus..xkisah pun d buli rakan2 pejabat asalkn dia x sakitkn ht org..

Jd ape yg efeknya, ialah ianya mempengaruhui peribadinya..beliau gagal dlm percintaan..sbbnya awex dia tolok sbb dia ni baik sgt..lurus..

Meminati komputer, wat kn beliau mengadu pd rkn chatting..selama sethn berchatting d alam maya, mereka setuju utk bertemu..tp awex br nya jg begitu..1st impression pun tgk dia sgt nerd dgn spek mata besarnya..

Bile d tnya, sm jgk- lurus..xde warna dlm hdp..

Soklan- knpa perwatakan yg baik selalu gagal dlm bercinta? Nk yg jahat ke? Tu la jawapan dr ex aku dulu yg watkn aku pergi jauh2..

Percaya atau x, ms dia kawen, aku salam dia dan ucap tahniah..dia sendri terkejut aku dtg..dan itulah 1st time aku pegang tgn dia w/pun dulu kami bercinta dkt 2thn..klau pegang tgn dan raba2 yg dia mahu spy aku x baik sgt, knp x ckp awal2kn?

Jawapannyer simple: klau ht dh xnk, mcm2la alasan yg d beri kn?

Umur meningkat seiring dgn kematangan..yep klau ptus cinta, mmg kte akn terasa..klau mengadu pun org akn ckp, ‘ala cinta monyet jek’ tp bg aku, bile melibatkn ht dan perasaan ini, mmg sakit..hny org yg kena je yg tau..yg xkena akn ngejek..

Ape pun hrp tabah..bila kte dok asyik ckp jodoh pertemuan rezeki dan mati d tgn Tuhan, maka yakinlah bhwa Tuhan itu pnya perancangan yg lbh baik utk diri kte…cuba nilai jg peribadi pasangan yg xjd itu-br kte sedar Tuhan tahu kerja-Nya..

Luka hati perasaan mmg lmbt sembuh..tabahkn hati..perancangan Tuhan yg terbaik..bln puasa dh dkt-byk keredhan d dlmnya..tinggal gali jek..

P/s: aku pun still solo lg..jmpe jek-org anggap abg jek..nk wat mcm mn umo dh tua..

Advertisements
kannn….

kannn….

Tahniah pd ujian pertama Ketua Polis Negara dlm handle PERHIMPUNAN KOMUNIS CHINA DOLL KEMUT LEBEY tempoh hari…penerangan mereka sgt jitu dan serta bukti…

kan dh ckp…mmg puak2 sblh sana pun x bersih…dan yg terprovoke tu lantak korang ler…ada jgk yg percy beritadr media asing…kononnyer diaorg ni telus…xmcm tv3…nk tergelak aku…media asing ada agenda la bangang…

ape pun, slps ini sy dh malas nk ulas agenda murtad komunis2 ini…biarla puak kononnyer islamik yg kuat membohong itu nk sokong…ape pun kte gempur pru 13…cite byk xguna..g daftar mengundi…

salah ke?

salah ke?

ms PERHIMPUNAN HARAM JADAH KOMUNIS CHINA DOLL berlangsung aku kat kampung sbb mlm nyer ada kenduri arwah dan doa selamat smbil nk nyambut pose..kenduri utk adik aku yg akn bekerja kat jeddah hujung bulan ni dan sepupu aku ngandung msk ke-7 bln…dia nk tumpang kenduri katanyer…time tu berlangsungnyer perhimpunan komunis ini d kl…niat ht mmg nk cekalkn ht nk turun amik gmbr ms tu…tp pk2 balik xpyh la…plus, ada kenduri lak kan…

koneksi 3G xde kat kampung aku…yg termampu GPRS je la..jd amat slow blackberry aku utk browse fb, twitter dan blog utk update event itu…seminggu sblm event utk lepaskn peliwat tersebut, kat status fb aku byk mainkn isu ini….well, dh ada no ahli, mestila pertahankan kerajaan…ye x? side2 sblh sana pun mainkn isu jgk…so adil la 2-2 bising kat wall masing2…ape de hal…membe zmn sekolah menengah aku org kuat DAP…dia dgn aku masing2 update wall psal event ini…dia jgk pg kat wall aku ucap besday..dan ms event ini berlangsung, aku byk update wall fb dia…bile dia senyap, sbb pas pkul 2, keadaan semakin x terkawal…so dia stop update…dlm kol 5 mcm tu aku sms dia, tnya dia ok ke x? dia ckp ok dan tgh tunggu train on semula utk balik ke rmh…esoknya dia update wall, dia ckp, w/pun rakan2 yg pro UMNO pun sms tnya keselamatan dia…dia ckp, after at all, we all Malaysian…xtau la kot2 yg dia mention tu bkn aku kot…

biler balik kl dan ciumolot dgn unifi aku ni, ntah nape aku malas lak nk tgk laporan pasal event ini…lbh byk tunggu dan lihat…sape main isu dulu dia menang sbnrnyer…so kte tgk dulu side2 sana spin cerita…polis zalim la…org mati la…etc…tp bile kami lak serang bg jawapan, senyap sunyi side sana…pelik kan? kata BERSIH…bile kami lak serang dgn isu baru…lg la menikus senyap…pelik x?

jgnla nk ckp sumber kami org UMNO kat utusan tu bangang…on what earth korang nk ckp mcm tu? aku jgk leh ckp sumber berita korang malaysiakini, malaysiainsider, harakahdaily tu pun same bangang…xpyh pg jauh…check balik saman malu antara akhbar2 ini…sape paling byk saman wat cite xbetul…bersih ke??

korang ckp, skrg ni zmn media alternatif…pkai blog jek skrg ni…tp bile kena saman siarkan cite salah, diam tunduk jgk…komonla..hg kata hg tera…bile blog kami siarkan cite siap bukti…alahai, korang kona kot lain…x gentle la brader…

tp bile pk2 balik side sana kan xle jentik…maksum…sume betul…bile DUN selangor dr DAP dok bc hadis…yg lg 2 ekoq tu diam menikus…padahal PAS exco hal ehwal agama kat ngri itu…ape pnya turr daa…kdg2 diaorg ni kesian jgk aku tgk…kena kencing dgn bapak liwat tu…tp ape nk wat…dulu salehudin pegang pemuda pas, pnyala benci dgn ambiga…tp sbb survival politik masing2..sanggupsekongkol…pelik x? aku xpelik…salah ke? x salah pun sbb ape yg diaorg wat sume betul…

korang ckp politik itu kotor dlm side kerajaan…skrg tgk permainan jahat…br isu bersih…soal ladang rakyat x jwb lg..soal haji rasuah x jwb lg..bile kerajaan offer nk wat stadium kelate, sibuk ckp itu ini…sape janji lbh 10 thn nk wat stadium, xwat2 lg? salah ke?

bile dlm media suatu ketika dulu, br la tau side sblh sana mcm mn kotornyer…takat DNA Y, dgn isu video tu, xpyh tunggu result mahkamah pun kami dh tau…sbb tu dr dulu lg aku ckp dgn kwn2 PAS, bergerakla sendirian..sbb rmai anak muda muak dgn kerajaan semasa…tp diaorg xnk sekongkol dgn komunis…klau PAS gerak sendri mcm dulu, nescaya rmai yg lari ke PAS…

x salah nk sokong mn2 pihak…hak undi masing2…xde pekdah pun sokong peliwat tu…bagi aku itu salah….

p/s: aku pun pening dgn ketua pemuda aku…tp xpe, sah ler dia pegang 1 term jek…

hantu…

hantu…

Agak kecewa lps kenduri arwah 9hb hrtu yakni on besday aku yakni ms perhmpnn haram jadah komunis china doll itew..xdpt nk mkn doyan..aku bknla hantu doyan pun..cuma bile berkumpul sedara mara rmai2 suka tgk anto2 tu melantak doyan ๐Ÿ˜‰

Malang siot besday aku jd tarikh bersejarah ngra *tangan d bahu sambil cebik bibir*

mak su aku ckp, ada jek org jual doyan kat sg besar tu…tp adik aku round, xde lak..xde rejeki..

Kesudahnyer, bile hidung dan tekak dh xtertahan, aku ajak adik aku mkn buffet doyan kat SS2..bayar rm9, mkn smpai muntah..kekeke…ilangla gian nk mkn doyan..pasni golek2 dpn aku pun, aku dh xheran..dia pnya imunisasi doyan tu thn lg..

Xle mkn byk2 sgt doyan ni..skrg musim kemarau..sesetgh tempat jerebu..mlm2 berkuap kepanasan..tgk aku, kol 2pg pun mandi lg…

Gerai doyan yg aku mkn td tu, penah msk jln2 cr mkn..sbb nmpk plak jjcm kat situ..best durian stall in town ๐Ÿ™‚

Nk g, bwk yg btl2 hantu doyan..klau mcm bdk kecik afiza tu, baik beli timbang jek..sebijik pun da ckp..tp klau ita tu, hebat..dia mmg kaki melantak pun..bdn jek x gemok2..ada bela kot ๐Ÿ˜›

Standard

lawak itu 1 senaman

Lawak itu terapi..tp kdg2 lawak yg melampau, leh wat gaduh..kdg2 melawak pun bole jd bahan kat kwn..paling dekat, kwn2 yg br nk msk alam perkahwinan..selalu naw kena bahan..

Lawak kdg2 kasar..kadang2 lucah..tp sape kisah klau ianya menghiburkan dan ilang kejap rs tension..hayati lawak lucah berikut..(Punyala aku kona2 nk bgtau lwk ni kategori lucah)
1.
Ade 4sekawan ppuan 1kolej & stay dlm 1dorm..Leen,Ekin,Zue & Fara..diorang start berbaul tentang saiz batang BF (boy fren) diorang..

Leen : u all,u tau batang BF i besar remote ASTRO..best..panjang pon mcm remote ASTRO..i Like~

Ekin : wuhuu..nice.. besar,tp pendek.. balak i nye batang botol sos Maggi..panjang 8inci tau..Laaagi best~

Zue : hrmm..besar tu je? panjang tu je? so..i la pling untung skali..batang BF i besar Lengan i ni ha..panjang pon sme panjang dgn lengan i..Lagi-Lagi-Lagiii…BEST..tau!!

Leen & Ekin : wow!! mcm negro La..

Tiba-tiba si Fara Menyampuk..

Fara : Alaa..korang ni sembang gebang La..baru besar tu..panjang tu..dah kecoh..batang BF i Lg besar..huh!

Leen,Ekin & Zue : reaLLy? besar mne? (bertanya serentak)

Fara : Besar PenseL..

Leen,Ekin & Zue : Laa..kecik jeee..hahahahaha..!!

Fara : HeLLooo~ girLssSSsss.. tu baru BULU die..ok..!!

Leen,Ekin & Zue : Hoh? (terus semua pengsan)

keesokan hari nye,balak si Fara terima ‘Friend Request’ dari kawan2 Fara di FB..(hahaha..

2.
Ada satu budak pompuan ni, nama mary baru berumur 4 tahun.
Then satu hari tu, dia mandi sama2 ngan akak dia…

Sedang mandi si mary ni pula asyik tenung kn akak dia punya ‘anu’.
At last, dia tanya, ‘kak, tu apa?’ ‘oh nie bunga akak’ jawab si kakak.
Mary pon kata, ‘oh..’

Keesokkan harinya, mary mandi pula ngan ibu dia. Mary asyik tenung kn
‘benda’ ibu dia tu, lalu bertanya, ‘mak, apa tu? ‘oh ni mak punya bunga..’
Jawab si ibu.

Esoknya, mary mandi bersama sama ngan nenek dia.. Kali ni mary betul2
tenung dan tenung ‘benda’ nenek nya tu berkali kali.
Sehingga muncul la soalan, ‘nenek! Apa tu?!’ ‘oh ni bunga nenek!’
Jawab si nenek. Mary pon bertanya lg, ‘tapi.. Bunga nenek da mati eh?’
‘lidah dia da terkeluar la nek!!..

3.
Pada satu hari disebuah pusat pemereksaan emegresen lapangan tebang KLIA
Sorang tok arab ingin memasuki Malaysia.
Pegawai : Name Please.
Tok Arab : Abu Mughairah
Pegawai : Sex?
Tok Arab : Some time 6, some time 7, the whole week.
Pegawai : not that, I mean male or female?
Tok Arab : It doesn’t matter male or female, some time camel also can…….

Jgn mare yeee gurau2 jek..