mood raya u olls

mood raya u olls

sejak mak meninggal, xde raya pun bg aku…yelah aku rapat ngan mak…bg aku raya tu hr haram berpuasa jek…tu jek…sbb tu aku nyampah dgr lagu raya…annoying telinga ni..

time raya, 1st raya jek dh settle semua…kampung mak pun sblh jek ngan kampung abah…tu pun aku x raya hbs rmh mak sedara…krisis family smpai arwah mak aku amik ati ngan adik2 dia…bg aku, once ko dh sakitkn ht mak aku, smpai biler2 pun aku xpandang rmh ko…time ry, mintak maap bagai nk rak…tp bkn bln raya, start kutuk, tabur fitnah balik…berlakon sbb nk adik2 dia ry kat rmh dia spya org kampung x panggil loser sbb gaduh ngan adik2 sendri…prinsip aku dr dulu, lantak ko la…sape pun ko…mak long aku ke sape ke…bile aku x ganggu ko, tlg jgn ganggu aku…

family bapak aku, sah2 diaorg balik kg rmh tok bah…yg xbalik pun, mcm aku nk g ry rmh diaorg…cuma tok bah, antara pak sedara yg tinggal d kalangan sepupu abah..so diorg yg visit tok bah dtg beraya…tunggu org dtg je la…mcm tunggu org msk meminang pulak…

tp taun ni ry singkat sikit kot…sbb adik aku kena fly ke jeddah 3hb..keje kat sana selama 2 taun, kontrak…chef baker…klau outlet kat manchester dh up, dia mungkin ke sana lak samb kontrak…wat roti pun leh keliling dunia kn? sah2 tok bah nk folo hntr dia ke klia…mn2 cucu dia g oversea, mmg dia gagahkn jgk pg hntr…tp klau abah nk ikut, mmg payahla sbb berkerusi roda…dia hntr dr kampung je la..

pendek kata, raya ke x ke…bg aku, apedehal…takat nk anyam ketupat tu, sejam aku dh leh anyam berpuluh dh…

selamat hari raya kat kwn2 blogger…mn2 terlaser tu hrp maap la…bkn laser pun, outspoken jek…tp ati baik ooo…berhati2 d jln raya…Garmin GPS aku rehat jap…sbb xtau nk bg direction ke mn sbb x g raya…bwk kete ikut peraturan…kena saman ekor, time nk bayar saman, hajab ooo…so xpyh cr penyakit…dh tentu2 jln jem, xde ape nk speeding sgt tu…maaf zahir dan batin 🙂

Advertisements
pervert kah aku?

pervert kah aku?

jmpe lg golongan yg cam gini…tnya ape aku rs bile aku shoot bikini…wtf???? adoiii nyampah siot gol yg perasan gud2 ni…org xkenal aku, suka sgt judge mcm2…sedey dowh…kesudahnyer aku buang jek dr fb..fb tu semua aku longgok gmbr2 aku…nk tgk, tgk la…xnk tgk, bole blah…ko nk ngumpat aku kat belakang pun, ngumpat la..aku x heran…telinga aku ni dh thn dek kutukan…cuma pesan aku, sblm ko nk judge aku, sila periksa diri sendri dulu…klau xde niat ko anggap aku mcm2, knp ko nk tny soklan bodoh tu on d 1st place? jgn bg alasan bodoh ckp ‘eh tnya mcm tu pun leh tersingguh bla2…’ ko bodo sgt ke? final year degree kot…ahhh lantak ko la…

just fucking go away….!!!