pengalaman

pengalaman

blog ini semakin sunyi…sesunyi hati perasaan aku…kena isi…isi dgn ape? xtau…tp mesti buat sesuatu…sbb tu aku xkisah travel hari2 dr damansara ke shah alam melalui nkve highway yg acap kali jem…jem jgk otak aku melayan kete manual itu…dh xreti nk bwk kete laju…cecah 80 jek dh tekan2 brek…x seperti dulu, terkejar2 pg assignment…tido lmbt…tido dlm kete…cycle yg berulang2 tanpa kesudahan…menolak diri utk d cintai dek kerana komitmen keje yg meruncing…sbb terasa menyampah pabila d ganggu call pd pkul 3pagi, waktu tido yg penuh berkualiti sementelah bekerja lbh dr 12jam pd siangnya…alasan ku tolak cinta…

kembali ke dunia video…kali ini company baru d s.alam..sememangnya aku ingin pnya bisnes sendri yg base d manjung, rmh ku…tp tiada team, punca aku mencr pengalamn ke company lain…berkenalan d workshop CST, memberi kte hdp di dalam kelompok yg empunya hobi yg sama…keupayaan yg sama…melihat view yg sama…kini br 7hari bekerja d s/alam, aku rimas dgn jem…waktu yg d rancang selalu tidak tepat tetapi masih dlm lingkungan call time tidak lewat…perangai aku yg on time tetap jd pegangan smpai bila2 w/pun waktu tidurku kembali seperti dulu ~ 3-4jam shja…hati kosong kembali terisi dgn kerja2 editing dan shooting pabila d perlukan…pengalaman perlu ku timba utk melayakkn hijrah ke production house yg lbh besar d kemudian hari…ni lah kesannya pabila tiada on paper qualification dlm production dan broadcasting….pengalaman shja yg perlu ditunjukkan…masa yg akn menentukan….

hr ini, projek pre wed Zahiril dan Shera d teruskan msk hr ke-3…sepatutnya perlu hbs smlm…tp ya, kesan tiada surat kebenaran utk shooting, memutlakkn ianya perlu d habiskan hr ini…tp owh hrni hujan…otak perlu ligat utk fikirkan backup scene…editing customer lain terganggu dek kemalasan otak utk d bahagikn kpda 2 tugas ~ susun footages dan sekejap lagi nk turun shooting…jd pembiasan ke blog yg sunyi inilah jwpannyer…perlu berlakon d depan bos baru…kamera sdh tersedia utk menjlnkn tugasnya…

Zahiril atau d kenali sbgai Bob dlm hdpnyer dan Daim bg public yg memuja lakonannya, sgt sng bekerja dan komit utk melalukn scene pre wed…membuatkn kami yg keletihan ini bersemangat utk meneruskn pengambaran…pengalamn d jenguk oleh ‘penghuni’ banglo usang pd hr pertama, sikit pun x mematahkn semangat kami utk terus shooting…lg 2 minggu shoot pre wed Dhira Melodi pulak…sementara itu, job video wedding sdh bermula tiap2 minggu…

pengalaman guna kamera yg berbeza utk broadcasting dgn DSLR sgt2 berbeza….

sehingga berjmpe d lain posting setelah sunyi kembali….

p/s: bila bdk kecik pun senyap, aku rs lbh adil aku pun senyap…biar sunyi….sepi….

Advertisements

2 thoughts on “pengalaman

  1. oooo..abelong da keje yea. tahniah2. 🙂
    btw, masih ku igt janji kita utk berfotoshut. aritu besday aku balik kg la. soo…bilakah?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s