Ciken…pox

Ciken…pox

Owh kenapalah umo 28 ni br nk kena ciken pox? Ape nk wat, terima je la ketentuanNya kn…nsb br pas demam, mende ni naik…jd xla mencanak sgt dia naik….biasanya klau bdn kat dlm panas, cacar ni lg cepat naik…

Tp gatal2 oooo…tu yg xthn tu…psal parut, aku xkisah dh…dh muka xbbrape nk ensem, lantakla ada parut punkn?

Ok, mulanyer gini, senin ngan selasa aku demam on off on off jek…g farmasi beli ubat demam yg betul2 instead mkn panadols tepong tu jek..hr rabu aku perasan mcm jerawat naik kat muka…ler pesal naik jerawat ni? Aku stress sgt ke? Biar jela…tp bile dh. Kn byk, aku risau gak la sbb best jek main garu2 pecakn jerawat tu…

Sbb dh ada device yg lambang epal kena gigit ni, aku konek ke wireless unifi rmh aku dan start google…rupe2 nyer mende tu bkn jerawat tp cacar air…owh man…mcm aku ckpkn kat ats td, demam aku dh kebah..sbb tu aku pk yg naik tu cuma jerawat biasa je kot..

Pg la klinik swasta, aku ckp kat dia aku mungkin ke cikenpox…then dia suh aku selak baju… Nsb doc lelaki…dia ckp ye la tu cikenpox…dia bg ubat…katanyer ubat cikenpox ni agak mahal…then aku ckp lik, dh sakit, ape aku leh watkn? Byr je la…malas nk g hospital swasta sbb rmai manusia…kang xpsal2 berjangkit lak…maka melayangla rm 145 utk ubat…

Kuar klinik, g cari buah kelapa muda…bole thn la rege buah tu kat kl…kat kg, aku petik jek sblh rmh..hampeh…

Hrni aku rs mcm dh kering…rp nmpk mcm ada bintik2 merah yg baru…yg xthn tu, dia tmbh d celah2 pelipat…sakit ooo….ape nk wat….ry kat kl je la taun ni…

Bacaan aku kat tenet, ada pelali rupenyer mcm kte kena bcg tu…tp ntah np mcm aku x g cucuk je ek?

Apepun, selamat hari ry aidiladha kat sume…mkn la ciken byk2 🙂

Berenti

Berenti

Dh 3 hari aku berenti merokok…owh byknyer leh beli mknn dgn rm 8.50 tu…owh Tuhan, sila kuatkn iman ku utk x merokok….tp ujian so far d hulur rokok, aku x lyn…fuhhhh kuat lg ni…

Pas hr2 dok geget epal dgn berry, aku decide, nk berenti merokok…sblm ni pun penah jgk seminggu berenti, tp start bali sbb dh set berbagai alasan utk merokok..owh itew, plz pray for me yaaa….

Peace 😉