Video

Video

Umum dhtau sy skrg beralih pd dslr film maker..belum nk buat film lg..tp at least planning nk wat indie film..biar ms jek yg menentukn…sblm bgerak balik dr ipoh pg td, tgk mhi tetamu dia ahmad idham…dia wat realiti show psal short film tp range umur sgt2 xadil..ada lak dr 18-25 taun jek…x aci la tu…kot ye dia nk cr pengarah muda pun, agak2 la…30s pun muda gak pe…hadiah dia rm1 juta beb utk kos produksi…giler syiok…kata dia, bdk2 skrg ni suka upload kat utube ape2 hasil diaorg..so dr xde pe2 mcm tu, baik msk peraduan dia tu..dia xkisah medium ape pun, guna hp pun bole sbb dia nk tgk idea…baik wat storyboard then present kat dia jek kn…ape2 la…

————————–x—————————-

Bile 2-3 hari ni video slide show ‘ive been proposed’ kat fb, sy xle nk view sbb blackberry xle nk open utube sbbnyer mkn gig capacity bk sgt…so sy abaikn…tp dlm ati ckp, apela bdk ni…tu pun nk kabo kat semua…tp bile smlm my sister bukak lps sy ckp video chef riz anak chef wan dh online utk 2nd resepsi, dia lynla…then hrni, br sy leh tgk…komen sy, alah bdk2 kot..semua nk wat…biarlah…

Sbgai bdk2 mmg semua dia nk xplore…sbbnyer sy tgk bole thn jgk yg unlike video itu…sbb tu sy lyn gak…tp byk sgt tulisan2 tu malas nk bc…sy lajukn video tu utk tgk ape yg dia cuba nk tnjkkn..

Mende yg bole d ambil, lagu dia…bole wat modal sy utk video kahwin customer sy kn..ngeeee….ape pun kat bdk tu, sape ke namenyer dena diana ke hape…wat je la ape yg mike rs betol…mike tu lahir dr generasi Y yg celik2 jek udah kenai hp, laptop, fb, twitter dan blog…so gunakn medium2 tu utk xpresikn ape yg mike rs…

Alah, usah pusing sgt psal org cite psal ceramah2 tu…kdg2 yg bg ceramah tu x serupe bikin jgk…

Bosan dh jmpe org2 mcm tu…dan xpatut ada dlm sy pnys list fb sbb xtvt photography sy yg org kenali…sbb tu mintak maap ye klau org cuba ceramah sy, sy akn remove dia dr my list…sbb mende2 ni la..klau dia rs dia byk dosa sbb fren ngan sy, baik sy x heret dia sekalikn? Tp sy tau ape yg sy wat…

Ape pun teruskn berkarya ye dena diana 😉

—————————-///——————————-

Sy xmain line artis sgt…company sy yg terdahulu pnya projek…tp bile job dh cantik bersusun smpai taun depan, management x betul, maka jd tonggang langgang la company…dek kerana sedut gaji sy utk mende yg x sepatutnyer, sbnrnyer dia berlaku zalimpd sy…jd jgn terkejut bile sy meletop d fb awal bln ni…klau sy wat report kat jabatan buruh, 2 department yg lain, nescaya akn terheret same sbbnyer ada staff yg d carum kwsp tp staff tu sendri xde no ahli…soklan, ke mn perginyer caruman itu?

Rmai jgk yg suh sy stand alone…mmg sy nk wat camtu tp malangnyer video ni kena ada soul…sbbtu sy join workshop cat production bln puasa dulu…sbb tempat mcm tu je yg kte akn jmpe kwn2 yg senati sejiwa dgn kte…dan d situ la sy jmpe kwn2 dr company lama sy tu…

Alhamdulillah, sy jmpela geng yg boleh d ajar dlm video ni…nk kata sy pndai sgt, idak ler…tp sikit2 teknikal tu bole la sy ajar..jika semuanyer berjln lancar, projek pertama kami dgn kerajaan ngri selangor wat dokumentari…rezeki…hrp2 berkat dan berjln lancar…mende x kompom ni sush gak nk ckp, maklumla taun depan dh nk mengundi…klau ada rezeki kami, adalah tu…tp klau kata org jika bkn rezeki, mknn dlm mulut pun bole terkeluarkn?

Klau kwn2 nk highlight video kahwin, sy cas rm1500 jek…;)

Sikit2 teknikal tu bole la sy ajar

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s