Posting from android

Posting from android

Meh try jap kot2 best update guna android..
Feeling2 dh start rajin nk update la kunun kan..

image

Try tgk kualiti gmbr pulak..kot2 hokay..

image

Various of source…Try tgk dulu la kan…

image

Advertisements
start again?

start again?

dunia media sosial, klau kte ketinggalan, nmpk sgt dh old skol…dunia blog pun selain yg menjual produk, aku dh xnmpk kwn2 yg dulu aktif blogging terus menulis…mungkin lbh selesa dok ngomel kat twitter…owh aku ada twitter, tp biar jek on camtu jek…malas…

tetiba nk menulis kembali…tp idea, tarak…ngomel jek la…kte leh tgk celah mn aku leh berblogging kembali…tp mcm la ada viewers lg kan…agak terkejut jgk la, aku leh mskkn password blog ini dgn sekali try jek pun…

aku x hilang…masih lg sbgai jurugambar perkahwinan kampung…korang boleh jmpe aku pd medium ini

W: http://www.topazart.com.my

F: http://fb.com/asrultopaz

Ig: @asrultopaz

nothing change…masih mcm dulu…xkawen lg walaupun dlm industri perkahwinan…skrg based perak shja, dan pegi jgk ke serata negeri lain jika ada booking..

itu lah dulu kot…jmpe dilain hari la yee…

Video

Video

Umum dhtau sy skrg beralih pd dslr film maker..belum nk buat film lg..tp at least planning nk wat indie film..biar ms jek yg menentukn…sblm bgerak balik dr ipoh pg td, tgk mhi tetamu dia ahmad idham…dia wat realiti show psal short film tp range umur sgt2 xadil..ada lak dr 18-25 taun jek…x aci la tu…kot ye dia nk cr pengarah muda pun, agak2 la…30s pun muda gak pe…hadiah dia rm1 juta beb utk kos produksi…giler syiok…kata dia, bdk2 skrg ni suka upload kat utube ape2 hasil diaorg..so dr xde pe2 mcm tu, baik msk peraduan dia tu..dia xkisah medium ape pun, guna hp pun bole sbb dia nk tgk idea…baik wat storyboard then present kat dia jek kn…ape2 la…

————————–x—————————-

Bile 2-3 hari ni video slide show ‘ive been proposed’ kat fb, sy xle nk view sbb blackberry xle nk open utube sbbnyer mkn gig capacity bk sgt…so sy abaikn…tp dlm ati ckp, apela bdk ni…tu pun nk kabo kat semua…tp bile smlm my sister bukak lps sy ckp video chef riz anak chef wan dh online utk 2nd resepsi, dia lynla…then hrni, br sy leh tgk…komen sy, alah bdk2 kot..semua nk wat…biarlah…

Sbgai bdk2 mmg semua dia nk xplore…sbbnyer sy tgk bole thn jgk yg unlike video itu…sbb tu sy lyn gak…tp byk sgt tulisan2 tu malas nk bc…sy lajukn video tu utk tgk ape yg dia cuba nk tnjkkn..

Mende yg bole d ambil, lagu dia…bole wat modal sy utk video kahwin customer sy kn..ngeeee….ape pun kat bdk tu, sape ke namenyer dena diana ke hape…wat je la ape yg mike rs betol…mike tu lahir dr generasi Y yg celik2 jek udah kenai hp, laptop, fb, twitter dan blog…so gunakn medium2 tu utk xpresikn ape yg mike rs…

Alah, usah pusing sgt psal org cite psal ceramah2 tu…kdg2 yg bg ceramah tu x serupe bikin jgk…

Bosan dh jmpe org2 mcm tu…dan xpatut ada dlm sy pnys list fb sbb xtvt photography sy yg org kenali…sbb tu mintak maap ye klau org cuba ceramah sy, sy akn remove dia dr my list…sbb mende2 ni la..klau dia rs dia byk dosa sbb fren ngan sy, baik sy x heret dia sekalikn? Tp sy tau ape yg sy wat…

Ape pun teruskn berkarya ye dena diana 😉

—————————-///——————————-

Sy xmain line artis sgt…company sy yg terdahulu pnya projek…tp bile job dh cantik bersusun smpai taun depan, management x betul, maka jd tonggang langgang la company…dek kerana sedut gaji sy utk mende yg x sepatutnyer, sbnrnyer dia berlaku zalimpd sy…jd jgn terkejut bile sy meletop d fb awal bln ni…klau sy wat report kat jabatan buruh, 2 department yg lain, nescaya akn terheret same sbbnyer ada staff yg d carum kwsp tp staff tu sendri xde no ahli…soklan, ke mn perginyer caruman itu?

Rmai jgk yg suh sy stand alone…mmg sy nk wat camtu tp malangnyer video ni kena ada soul…sbbtu sy join workshop cat production bln puasa dulu…sbb tempat mcm tu je yg kte akn jmpe kwn2 yg senati sejiwa dgn kte…dan d situ la sy jmpe kwn2 dr company lama sy tu…

Alhamdulillah, sy jmpela geng yg boleh d ajar dlm video ni…nk kata sy pndai sgt, idak ler…tp sikit2 teknikal tu bole la sy ajar..jika semuanyer berjln lancar, projek pertama kami dgn kerajaan ngri selangor wat dokumentari…rezeki…hrp2 berkat dan berjln lancar…mende x kompom ni sush gak nk ckp, maklumla taun depan dh nk mengundi…klau ada rezeki kami, adalah tu…tp klau kata org jika bkn rezeki, mknn dlm mulut pun bole terkeluarkn?

Klau kwn2 nk highlight video kahwin, sy cas rm1500 jek…;)

Sikit2 teknikal tu bole la sy ajar

Hilang

Hilang

Best gak main hilang2 ni kn…ingat nk pindah ‘rumah’ kat google+ tp celah mn nk cr contacts? Bole search ek mcm biasa? Tgkla camne..wat ms ni dok bising2 kat twitter jek…ala bkn ada pe pun fb aku tu..aku xde, diaorg x rugi ahhh…contacts yg ado pun ikutkn aku nk remove kat sape2 yg xupdate..gile photo album dekat setaun x update…mcm hape je kn..tp sbb dia kaki stalker, mmg dia peduli ape kn? Tp aku peduli la sbb nyampah fb ko x berupdate…cr nyampah aku, remove jew…

So skrg aku dh hilang kat fb…xde maknenyer aku nk block sorang2… Baik aku block diri aku sendri, so tat, sume xnmpk… Hilang muhasabah diri..wat keje sendri..xkacau org…lg bagus rsnyer…biarla xnmpk album2 kat fb tu…pasni xnk update kat situ dh…terus ke flickr ngan blog…

Nk rs lak camne x update ape2 kat fb…tu pun klau aku turn on balik fb tu…selesa kat bb ngan ipad xde notification yg naik…

Blog ni pun dh hilang dulu kn?

Ciken…pox

Ciken…pox

Owh kenapalah umo 28 ni br nk kena ciken pox? Ape nk wat, terima je la ketentuanNya kn…nsb br pas demam, mende ni naik…jd xla mencanak sgt dia naik….biasanya klau bdn kat dlm panas, cacar ni lg cepat naik…

Tp gatal2 oooo…tu yg xthn tu…psal parut, aku xkisah dh…dh muka xbbrape nk ensem, lantakla ada parut punkn?

Ok, mulanyer gini, senin ngan selasa aku demam on off on off jek…g farmasi beli ubat demam yg betul2 instead mkn panadols tepong tu jek..hr rabu aku perasan mcm jerawat naik kat muka…ler pesal naik jerawat ni? Aku stress sgt ke? Biar jela…tp bile dh. Kn byk, aku risau gak la sbb best jek main garu2 pecakn jerawat tu…

Sbb dh ada device yg lambang epal kena gigit ni, aku konek ke wireless unifi rmh aku dan start google…rupe2 nyer mende tu bkn jerawat tp cacar air…owh man…mcm aku ckpkn kat ats td, demam aku dh kebah..sbb tu aku pk yg naik tu cuma jerawat biasa je kot..

Pg la klinik swasta, aku ckp kat dia aku mungkin ke cikenpox…then dia suh aku selak baju… Nsb doc lelaki…dia ckp ye la tu cikenpox…dia bg ubat…katanyer ubat cikenpox ni agak mahal…then aku ckp lik, dh sakit, ape aku leh watkn? Byr je la…malas nk g hospital swasta sbb rmai manusia…kang xpsal2 berjangkit lak…maka melayangla rm 145 utk ubat…

Kuar klinik, g cari buah kelapa muda…bole thn la rege buah tu kat kl…kat kg, aku petik jek sblh rmh..hampeh…

Hrni aku rs mcm dh kering…rp nmpk mcm ada bintik2 merah yg baru…yg xthn tu, dia tmbh d celah2 pelipat…sakit ooo….ape nk wat….ry kat kl je la taun ni…

Bacaan aku kat tenet, ada pelali rupenyer mcm kte kena bcg tu…tp ntah np mcm aku x g cucuk je ek?

Apepun, selamat hari ry aidiladha kat sume…mkn la ciken byk2 🙂

Berenti

Berenti

Dh 3 hari aku berenti merokok…owh byknyer leh beli mknn dgn rm 8.50 tu…owh Tuhan, sila kuatkn iman ku utk x merokok….tp ujian so far d hulur rokok, aku x lyn…fuhhhh kuat lg ni…

Pas hr2 dok geget epal dgn berry, aku decide, nk berenti merokok…sblm ni pun penah jgk seminggu berenti, tp start bali sbb dh set berbagai alasan utk merokok..owh itew, plz pray for me yaaa….

Peace 😉