Buah sedan

Buah sedan

Buah sedap tp nape org buang pas kokak separuh? Lantakla, janji sedan ngeeee

Advertisements
tinggal

tinggal

Hrni sy tinggalkn rokok kat opis..sbb mmg kat rmh x isap rokok..hrni pas dinner, x isap rokok dh…sila kuat semangat nk berenti merokok plzzzz…

Nk cr mende lain utk x merokok ms wat editing kat opis nnti…hrtu bole jek xmerokok ms ngedit bideo…

Owh..sila kuat ye…!!!

ikut…

ikut…

‘bro klau kau shoot nude lg ajak ek…aku nk ikut’

tu la ayat selalu aku dpt lps shoot…tau x byk2 p.shoot, yg paling susah aku nk shoot adalah implied nude p.shoot…ingat senang ke?? korang ingat mende ni mcm shooting porn? klau porn sng jek…aku suh kangkang2 jolok timun ke…susah sbb aku kena pk angle yg boleh utk diupload d blog aku…klau fb, usah hrp la..asyik memanjang kena flag…klau photog luar up bole jek…dgn kata lain, list aku backgroundnyer mcm2…klik diaorg flag dan report as nudity…

photog br selalu nk ikut2an aku…jawapan aku, xpyh la…aku bwk jln ntah ape2…cr la org lain…aku x sanggup…sbb nyer aku tau tahap nafsu aku takat mn…org lain, xtau lg kn..jd bergerakla bebas spt mn aku dahulu…pndai2 la nk hdp dlm dunia ni…

mulut aku mcm biasala kdg2 laser…tp laser aku bertempat jgk kot…kdg2 jgk lawak aku kasar jgk…

tp xsangka pulak lawak kasar aku tu boleh wat kn org berubah…bile smlm ofismate msk bilik ckp terima kasih kat aku, aku puzzled jap…motifff? dia pkai tudung, aku ingatkn g kursus kahwin…dia ckp sbb aku lah dia leh berubah…jeng..jeng…jeng…sbb aku? aku ni hah? ita ngan fiexa leh cy x??? oooo emmmm geeeee….2 wanita ini kenal aku lbh dekat kot…dengggggg

kisahnyer ms lunch sblm pg shoot nikah kat sg buloh…aku, bos aku ngan minah ofismate aku…dia stress keje byk..so byk diam je la…tp aku pun lupe ape yg aku ckpkn tu…sbbnyer gurau aku nk ceriakn suasana stress dlm restoren itew…sbb tu aku puzzled bile dia say tq kat aku…

sabtu lepas dia folo lg shoot main event…so ikutla…bos yg nk bwk pun…ape kena mengena ngan aku…smpai2 rmh pengantin jek, tgh berlangsung khatam al-Quran…shoot sikit2 je la…tp aku tgk, pengantin idak ler pulak bc sesama…ats ape sbb sekali pun, aku xnk tau…wat keje sudey…then minah ofismate aku ni, nmpk ler mulut aku kumat kamit folo ayat2 al-Quran itew…lerrr udah ayat2 lazim, mmg ler hafal…then esoknyer ahad, dia ckp dh start pkai tudung….wahhhhh curlast kau asrul tarbiah org dgn mulut laser dgn perbuatan….hamik…!!!

aku xbaik sgt…shoot model ntah ape2…tp bekalan yg arwah mak aku bg, aku rs ckp utk watkn aku tau mn yg betul dan mn yg totally harm hdp aku…dulu keje d kalangan media, polis stp kali karok, aku xpernah sentuh arak, dadah dan perempuan…biarpun kwn2 aku kiri kanan d payung GRO dan tinggal aku jek sorang dlm bilik tu x amik GRO…korang percy ke x? baik aku ni 😛

jd, jgnla ikut aku…ikut kata hati…klau kwn aku tu berubah, elok la…aku doakn ianya istiqomah dlm perubahan dia tu…pelan2 dan bkn drastik…tgk ita dulu ganaz jek…skrg ni makin nk kawen, ayu2 jek gitew kn…kn…kn… 😛

khutbh jumaat hrni

khutbh jumaat hrni

Tajuk: minda terjajah

D bentuk oleh penjajah

Melonggarkn keyakinan umat islam

Mempengaruhi minda umat islam

Seleweng akidah sebhgian bsr umat islam

Mengatakan syariat islam x sesuai d guna pkai pd ms kini

Umat islam perlu bangkit perbetulkn fakta dan bersihkn imej islam d mata dunia

Mestilah perkukuhkn kurikulum pendidikan

Merdekakn minda dan matangkn pemikiran kita

Berpegang teguh pd syariat islam

sabar…

sabar…

bila Tuhan berjanji sesuatu, yakinlah ianya akn berlaku…soalannyer, biler? kesabaran dan itiqomah perlu ada…ms abah mula2 jatuh sakit stroke dulu, keliling ckp sabar…ujian…bila mak meninggal…ucapan yg sama ditiupkn ke telinga…sabar…ujian…akn menanti kebahagiaan d hujung nnti…ku korbankn ms depan sendri demi keluarga…biarla aku xde keje yg best2…segan berada d kelilingi kwn2 uni, semuanya engineer…aku? alasan xnk presure keje d tmbh2 dgn tekanan keluarga sendri…biarla diri ini sentiasa gemuk, mengisi kepuasan mkn…biarlah diri ini sentiasa single asalkn ada hobi si peneman hdp…biarlah aku lepaskn adik2 aku kawen dulu…aku? biarkn…jemu mencr…mereka hnya anggap aku sbgai abg angkat saja…paham…xperlu terhegeh2 atur strategi nk ngorat…hdp penuh dgn pilihan….

pengalaman bekerja dgn Zahiril utk projek pre wed dia, wat kn aku sedar bahawa sabar itu penting dlm hdp…mendetikkn ht membuat carian d google, lalu terjmpe blog beliau…puitis kata2nya…org seni katakan…juga org teater…juga org drama…juga org filem…tatkala diri ini stress mencr angle yg terbaik utk Zahiril dan pasangan, d tambah dgn shoot curi2 d sstgh tempat…tp diri Bob, sgt cool…xde rupe stress pd mukanya…pelik…tiada perasaankah mamat tu? tp tu pegangan dia rsnya…sng otak ligat mencr solusi…lawak jenaka si pendiam tu, menceriakn hr2 shooting kami…beliau jg stress dgn perkahwinan…perlu keje keras utk nikah katanyer…tp boleh peruntukkn ms utk kami shooting pre wed…

kuncinya sabar…blog Bob jg jarang2 update…kesibukan kerja barangkali…tp stp posting dia, sgt2 mendalam isimnyer…mungkin Bob jd pelakon fav aku lps ni slps kenal karekter beliau…

sgt2 susah utk shooting artis ni..public figure…tetapi stp ms dia akn lontarkn senyuman dan interaksi dgn peminatnyer d sekitar s.alam…student prpmn…phm2 je la…Daim lbh sng digelarkn…

kuncinyer sabar…Bob sabar lyn peminat…Bob sabar dgn scene yg berulang2…Bob sabar dgn masa…Bob sabar dgn cuaca…x salah Bob jd pelakon fav aku?

bg diri aku, kena sabarla…yakin Insya Allah…

p/s: rokok mungkin naik hrni slps budget 2012…hr last isap rokok…Ya Tuhan kuatkn semangatku…hadirkn rezeki utk IPad 2 spya aku pnya xtvt nk lupekn rokok…Amin…

runut bunyi pre wed Bob…hayati bait2 liriknya

pengalaman

pengalaman

blog ini semakin sunyi…sesunyi hati perasaan aku…kena isi…isi dgn ape? xtau…tp mesti buat sesuatu…sbb tu aku xkisah travel hari2 dr damansara ke shah alam melalui nkve highway yg acap kali jem…jem jgk otak aku melayan kete manual itu…dh xreti nk bwk kete laju…cecah 80 jek dh tekan2 brek…x seperti dulu, terkejar2 pg assignment…tido lmbt…tido dlm kete…cycle yg berulang2 tanpa kesudahan…menolak diri utk d cintai dek kerana komitmen keje yg meruncing…sbb terasa menyampah pabila d ganggu call pd pkul 3pagi, waktu tido yg penuh berkualiti sementelah bekerja lbh dr 12jam pd siangnya…alasan ku tolak cinta…

kembali ke dunia video…kali ini company baru d s.alam..sememangnya aku ingin pnya bisnes sendri yg base d manjung, rmh ku…tp tiada team, punca aku mencr pengalamn ke company lain…berkenalan d workshop CST, memberi kte hdp di dalam kelompok yg empunya hobi yg sama…keupayaan yg sama…melihat view yg sama…kini br 7hari bekerja d s/alam, aku rimas dgn jem…waktu yg d rancang selalu tidak tepat tetapi masih dlm lingkungan call time tidak lewat…perangai aku yg on time tetap jd pegangan smpai bila2 w/pun waktu tidurku kembali seperti dulu ~ 3-4jam shja…hati kosong kembali terisi dgn kerja2 editing dan shooting pabila d perlukan…pengalaman perlu ku timba utk melayakkn hijrah ke production house yg lbh besar d kemudian hari…ni lah kesannya pabila tiada on paper qualification dlm production dan broadcasting….pengalaman shja yg perlu ditunjukkan…masa yg akn menentukan….

hr ini, projek pre wed Zahiril dan Shera d teruskan msk hr ke-3…sepatutnya perlu hbs smlm…tp ya, kesan tiada surat kebenaran utk shooting, memutlakkn ianya perlu d habiskan hr ini…tp owh hrni hujan…otak perlu ligat utk fikirkan backup scene…editing customer lain terganggu dek kemalasan otak utk d bahagikn kpda 2 tugas ~ susun footages dan sekejap lagi nk turun shooting…jd pembiasan ke blog yg sunyi inilah jwpannyer…perlu berlakon d depan bos baru…kamera sdh tersedia utk menjlnkn tugasnya…

Zahiril atau d kenali sbgai Bob dlm hdpnyer dan Daim bg public yg memuja lakonannya, sgt sng bekerja dan komit utk melalukn scene pre wed…membuatkn kami yg keletihan ini bersemangat utk meneruskn pengambaran…pengalamn d jenguk oleh ‘penghuni’ banglo usang pd hr pertama, sikit pun x mematahkn semangat kami utk terus shooting…lg 2 minggu shoot pre wed Dhira Melodi pulak…sementara itu, job video wedding sdh bermula tiap2 minggu…

pengalaman guna kamera yg berbeza utk broadcasting dgn DSLR sgt2 berbeza….

sehingga berjmpe d lain posting setelah sunyi kembali….

p/s: bila bdk kecik pun senyap, aku rs lbh adil aku pun senyap…biar sunyi….sepi….